Terminator is back!

Niels Feijen voor tweede keer gekroond tot World Pool Master na weergaloze finale tegen Amerikaanse superster Shane van Boening.

Na slepende elleboogblessure is Nederlander terug aan absolute wereldtop

04 maart 2018

Niels “the Terminator” Feijen is voor de tweede keer in zijn carrière gekroond tot World Pool Master.

Hij versloeg in de finale de Amerikaanse superster Shane Van Boening met 8-4. Een zogenoemde 1-9 combinatie in het 12e rack bracht de Nederlander de overwinning.

 

 

Geplaagd door een slepende elleboogblessure was het de vraag of Feijen zich direct weer kon meten met de wereldtop in het Poolbiljart. Na een ietwat roestige start in zijn eerste partij won hij vrijdag overtuigend zijn 1e ronde met 8-2 van Raj Hundal (IND).

Zondag effende hij zowel in de kwartfinale tegen Dennis Orcullo (PHI) met 8-6 als in de halve finale tegen Karl Boyes (GBR) met 8-3 een openstaande rekening. Zowel Orcullo (2011) als Boyes (2010) versloegen Feijen ooit in de WK 8-ball finale en ook nu weer kwam de Nederlander op achterstand in beide partijen. Feijen toonde zich echter mentaal ijzersterk en pakte zijn kansen op het moment dat die kwamen.

In de finale liet Feijen er geen misverstand over bestaan: het was zijn "moment of glory”. Uitmuntende breaks, een weergaloos kickshot en een solide 1-9 combinatie, Feijen liet zijn Amerikaanse opponent kansloos en verzekerde zich van de titel.

In zijn post match interview was Feijen zichtbaar geëmotioneerd, en bedankte met name zijn vrouw Katrine voor de steun in de moeilijke tijd met zijn blessure.

 

 

Website: http://www.matchroompool.com/world-pool-masters/

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto’s ©JP Parmentier – Matchroom Sport 2018

Feijen, Niels Internationaal Poolbiljart
Volg ons online