Nick van den Berg in Team Europe Mosconi Cup 2017

Nog twee plekken te vergeven in Team Europe; Niels Feijen één van de kandidaten

29 oktober 2017

Lange tijd zag het eruit dat voor de Mosconi Cup 2017 Nederland voor het eerst in jaren mogelijk geen deel zou uitmaken van Team Europe. Juist nu een historisch evenement voor de deur staat (na zeven overwinningen op rij voor Team Europe en de stand 11-11 kan Europa dit jaar de leiding pakken op Team USA) en nu Ziggo Sport de Mosconi Cup 2017 uitgebreid gaat uitzenden, was het belang van een Nederlander in Team Europe groot.

Vandaag bracht de Mosconi Cup organisatie het volgende nieuws naar buiten:

El Ninõ is back! Nick van den Berg becomes the third member of Mosconi Cup Team Europe and will play his eighth Mosconi Cup in Las Vegas this coming december. A five-time winner of the trophy, Nick will want a repeat of the 2012 event, when he made the final 9 that clinched Team Europe’s victory in London.

 

 

Nick van den Berg is dolblij met zijn uitverkiezing: “Ik heb echt het hele jaar gestreden voor een plek in het Europese Mosconi Cup team. Ik kijk er zo naar uit. Vegas is sowieso mijn favoriete stad in Amerika. Dus, het wordt dubbel genieten.”

Na de uitverkiezing van Van den Berg bestaat nu zelfs de kans dat er niet één, maar twee Nederlanders deel gaan uitmaken van Team Europe. Niels Feijen, most valuable player (MVP) van de Mosconi Cup in 2011, 2013, 2014 en 2015, was door een hardnekkige tennis elleboogblessure lange tijd uitgeschakeld en leek de Mosconi Cup mogelijk niet te gaan halen, maar begint de laatste weken steeds meer richting zijn vertrouwde vorm te gaan.

Feijen: “Ruim zes weken heb ik langs de kant gestaan. Na de injectie moesten de spieren weer helemaal op gang komen. Het gaat steeds beter nu; ik kan weer competen.

Feijen over de resterende spots: “Door de uitverkiezing van Nick zijn drie van de vijf spots voor Team Europe vergeven. De vierde spot gaat zonder enige twijfel naar US Open winnaar Jason Shaw. Voor de vijfde en laatste plek gaat het tussen drie spelers: Albin Ouschan, MVP van de Mosconi Cup vorig jaar, David Alcaide en mijzelf. Ik hoop gekozen te worden vanwege mijn vier MVP-titels in de laatste jaren, maar ik denk dat we alle drie evenveel kans hebben. 33% kans, dus.”

 

 

Mosconi Cup historie

De Mosconi Cup is het meest prestigieuze invitatietoernooi van pool ter wereld. De Mosconi Cup is vergelijkbaar met de Ryder Cup bij golf. Vijf Europeanen nemen het op tegen vijf Amerikanen. De totale prijzenpot bedraagt $150.000, waarvan $100.000 voor het winnende team.

Team Europe heeft het spelniveau de laatste jaren door de grote concurrentie en de goede teamspirit steeds verder zien stijgen. Hierbij zijn belangrijke rollen geweest voor Niels Feijen en Nick van den Berg. Zo was Feijen most valuable player in 2011, 2013, 2014 en 2015.

De editie van 2016 was extra bijzonder, omdat Team Europe een jarenlange achterstand wist goed te maken. Door de winst kwamen zij met 11-11 gelijk tegen de Amerikanen, in al de zevende overwinning op rij voor de Europeanen.

 

Uitzendschema Mosconi Cup op Ziggo*

Van de Mosconi Cup wordt in principe alles wat live aangeboden wordt ook live uitgezonden op Ziggo.

Een groot deel zal ook op het gratis kanaal Ziggo Sport (kanaal 14, gratis voor alle Ziggo TV-abonnees) te zien zijn. Verder zullen ook samenvattingen worden uitgezonden.

 

Maandag 4 december     20.30 – 24.30 uur             Ziggo Sport         *het eerste half uur van 20.00 – 20.30 is alleen op Ziggo Sport Extra, één van de betaalkanalen, te zien)

Dinsdag 5 december        20.00 – 24.30 uur             Ziggo Sport

Woensdag 6 december   22.15 – 24.30 uur             Ziggo Sport         nog niet bekend of en wanneer het eerste deel van deze dag, 20.00 – 22.15, kan worden uitgezonden

Donderdag 7 december  20.00 – 24.30 uur             Ziggo Sport

 

*alle genoemde data onder voorbehoud van wijzigingen

 

Mosconi Cup op Wikipedia
Niels Feijen op Wikipedia
Mosconi Cup
website
Mosconi Cup: terugblik 2016

 

Foto's ©JP Parmentier/Matchroom Sport

Berg, Nick van den Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online