Team Europe wint Mosconi Cup 2016

In historische editie boekt Europa zevende overwinning op rij, en komt 11-11 gelijk met Amerika

10 december 2016

De Mosconi Cup 2016, ditmaal gehouden in Londen, is gewonnen door Team Europe. In vier dagen tijd wonnen de vijf beste poolspelers van Europa, waaronder ook de Nederlander Niels Feijen, met liefst 11-3 van de vijf beste Amerikanen.

Al na de eerste dag keken de Amerikanen tegen een schier onoverbrugbare 4-1 achterstand aan, en deze achterstand werd in de dagen die volgden alleen maar groter.

Team Europe heeft het spelniveau de laatste jaren door de grote concurrentie en de goede teamspirit steeds verder zien stijgen, en dat bleek in de wedstrijden. De Europeanen gaven Team USA geen schijn van kans.

Team Europe verdedigde de titel, die met deze overwinning al voor de zevende maal op rij werd veroverd ten koste van de Amerikanen.

De editie van dit jaar was extra bijzonder, omdat Team Europe een jarenlange achterstand wist goed te maken. Door de winst komen zij met 11-11 gelijk tegen de Amerikanen.

De Mosconi Cup is het meest prestigieuze invitatietoernooi van pool ter wereld. De Mosconi Cup is vergelijkbaar met de Ryder Cup bij golf. Vijf Europeanen nemen het op tegen vijf Amerikanen. De totale prijzenpot bedraagt $150.000, waarvan $100.000 voor het winnende team.

 

Net als voorgaande jaren werd de Mosconi Cup uitgezonden op RTL 7, op zaterdag 10 december van 19:00 tot 20:00 uur.

Het commentaar was van Alex Lely, die in 1999 en 2005 zelf als speler van Team Europa meedeed aan de Mosconi Cup.

 

Foto's ©Matchroom Sport

Feijen, Niels Mosconi Cup
Volg ons online