Nederlandse jonkies naar 'NEXT GEN' U21 toernooi in Italië

Twee Nederlandse junioren, Joris van 't Zelfden en Joeri Wilkowski, gaan morgen (vrijdag 31 maart) van start in een CEB toernooi voor spelers onder 21 jaar, voor de 'NEXT GEN' dus, de volgende generatie. Het toernooi wordt gesponsord door Longoni en heeft de Europese toptalenten uitgenodigd, onder wie de Turkse wereldkampioen Burak Hashas. Joeri Wilkowski is met 11 jaar de jongste van het hele veld.

30 maart 2023

GARLASCO – De Europese biljartbond heeft talenten tot en met 21 jaar uitgenodigd voor een driebandentoernooi in Garlasco in de regio Lombardije. Zeventien spelers zijn ingegaan op de invitatie, onder wie de Turkse wereldkampioen Burak Hashas (16), de Duitse broers Ali en Amir Ibraimov, de Deen Lukas Mortensen, de Fransman Nathan Duriez en de Oostenrijker Nikolaus Kogelbauer. Voor Nederland spelen Joris van ’t Zelfden en de 11-jarige Joeri Wilkowski, die de jongste speler is van het toernooi. Voor België is Luka Philipoom deelnemer. Het toernooi geldt als initiatief van de CEB om talenten te ontwikkelen. De Europese dames spelen dit jaar ook twee CEB toernooien. De naam van het toernooi is CEB-Longoni next gen Grand Prix onder 21.

Burak Hashas, die deze week nog in Istanbul een Grand Prix speelde waar onder meer Raymond Ceulemans is uitgenodigd, reist vandaag af naar Garlasco in Lombardije. ,,Ik ben blij met de invitatie van de CEB’’, verzekert hij. ,,Met toernooien zoals in Turkije en nu met andere sterke junioren kan ik mezelf verder ontwikkelen.’’ De jonge Turkse belofte, die tijdens het Europees kampioenschap in Antalya begin april zijn 17e verjaardag viert, is opgetogen over zijn ontmoeting met Raymond Ceulemans. ,,Het is een enorme eer om samen met de beste biljarter aller tijden in een toernooi te mogen spelen. Ik heb zelfs twee uur met hem mogen trainen. Ik was verrukt dat mee te maken.’’

De Europese jongeren komen in het CEB toernooi in actie in één groep van 5 en drie groepen van 4 spelers. Het evenement, met hoofdsponsor Longoni, is een initiatief van de CEB en wordt mede georganiseerd door de Italiaanse federatie.

De lengte van de partijen is 25 caramboles in de voorronden, 35 in de knock-outs. Twee spelers uit elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales. De finale is zondag om 14.00 uur.

 

De huidige nummer 1 van de wereld Dick Jaspers met Joeri Wilkowski

 

De poule-indelingen:

Poule A:
Burak Hashas (Turkije), Christos Falangas (Griekenland), Amir Ibraimov (Duitsland), Paolo Turla (Italië), Joeri Wilkowski (Nederland)

Poule B:
Seymen Ozbas (Turkije), Daniel Kristiansen (Denemarken), Tangui Duriez (Frankrijk), Giuliano Di Gabriele (Italië)

Poule C:
Lukas Mortensen (Denemarken), Nathan Duriez (Frankrijk), Yigit Baran Kara (Turkije), Joris van ’t Zelfden (Nederland)

Poule D:
Nikolaus Kogelbauer (Oostenrijk), Selahattin Ozkul (Turkije), Ali Ibraimov (Duitsland), Luka Philipoom (België).

 

Kozoom will broadcast the event.

Results will be published here.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Joeri Wilkowski (met Dick Jaspers)

 

Driebanden Europa Jeugd
Volg ons online