Nederlands Kampioenen Feijen en Van den Berg nu op WK 9-ball

World Pool Championship in Kielce, Polen live op Viaplay, met voor TeamNL naast Niels Feijen en Nick van den Berg ook Marc Bijsterbosch, Marco Teutscher en Jan van Lierop

31 januari 2023

KIELCE, POLEN - Nog altijd galmt het succes van het Jumbo NK Pool na. Alle dagen live op Ziggo Sport, steeds vollere tribunes, de jongeren die de positie van de toppers meer en meer bedreigen, de terugkeer van Nick van den Berg aan de Nederlandse top bij het NK 8-ball door favoriet Niels Feijen te kloppen, en vervolgens de revanche van Niels in het 9-ball waar hij keer op keer uit vrijwel geslagen positie terugkwam en het koningsnummer op zijn naam schreef na een prachtige finale tegen Marc Bijsterbosch. Het was geweldig!

 
 

In de nasleep van zijn succes op Nederlandse bodem kreeg Nick van den Berg een last-minute uitnodiging van Emily Frazer om in Kielce, Polen mee te doen aan het WK 9-ball, het kroonjuweel van de 9-ball toernooien. Een vereerde Van den Berg: "Superblij met de uitnodiging en tof dat er aan mij gedacht wordt na de mooie overwinning van het weekend. Maar we gaan natuurlijk niet naar Polen om te kijken. Ik ga m'n stinkende best doen."

Dat geldt ook voor de overige Nederlanders! Het is een mooie TeamNL afvaardiging van vijf Nederlanders bestaande uit Marc Bijsterbosch, Marco Teutscher, Jan van Lierop,  Nick van den Berg en de als 14e geplaatste Niels “The Terminator” Feijen. Geen van allen topfavoriet voor het eremetaal – maar met de huidige vibe binnen het Nederlandse pool waarin spelers elkaar opzwepen en de concurrentie groot is, zal niemand de Nederlanders onderschatten.

Als altijd zullen veel ogen zijn gericht op Niels Feijen, die bij het Jumbo NK Pool liet zien nog niets te hebben ingeboet aan zijn ongekende mentale kracht en winnaarsmentaliteit.

Woensdag om 12:00 gaat het WK 9-ball in Polen van start, alles live op Viaplay. Woensdag om 12:00 (geen tijdsverschil met Polen) is ook meteen de eerste wedstrijd van de als 14e geplaatste Terminator, en ook voor Nick van den Berg en Marco Teutscher start dan het toernooi.

 

 

Relevante links:

Alle info over het WK 9-ball: https://matchroompool.com/worldpoolchampionship/
Live scores: https://matchroompool.com/live-scores/
Overzicht wedstrijden: https://nineball.prpbilliards.com/matches
Uitzendschema Viaplay: https://viaplay.com/nl-nl/sport/other/pool/2023-world-pool-championship/s23013036224188998
Updates Nederlanders: https://www.facebook.com/KnbbSectiePool
Artikelen: https://www.poolbiljarten.nl/ 

 

Tekst: KNBB
Poster: Matchroom Pool
Foto’s Jumbo NK Pool: Melissa Kuys-Rademakers

 

Berg, Nick van den Feijen, Niels Poolbiljart
Volg ons online