Nederlands Kampioen 9-Ball 2018: Nick van den Berg

Terugkeer aan Nederlandse top met geleende poolkeus

03 december 2018

De derde discipline van het NK Pool 2018 is gewonnen door Nick van den Berg. De 38-jarige Zaandammer wint hiermee het goud bij het koningsnummer 9-ball in een event met het hoogste deelnemersaantal in jaren. Van den Berg volgt hiermee Tim De Ruyter op, die vorig jaar het goud won bij deze discipline.

 

 

Nick van den Berg was het gehele NK-weekend ongenaakbaar. In Hoofdronde A won hij van Richard Klein (6-1), Ivar Saris (6-2), Jan Smeels (6-2) en Zadrach Singadji (6-1). In de Finaleronde won hij achtereenvolgend van Michael Verbeek (8-1), Ivo Aarts (8-1), Cyriel Ledoux (8-6), Zadrach Singadji (8-5), Ivar Saris (8-5) en nog een keer Ivo Aarts (8-7).

 

 

De finale was onwijs spannend en van zeer hoog niveau. Ivo Aarts begon goed aan de partij en liep uit naar een 4-1 voorsprong. Daarna kwam Nick van den Berg langzaam terug tot 6-6. Ivo kwam als eerste op de hill (6-7), maar Nick bleef koel en pakte de laatste twee racks knap. Hij mag hiermee nog een Nederlandse titel toevoegen aan zijn al zeer indrukwekkende prijzenkast met vele Nederlandse en Europese titels.

Een buitengewoon knappe prestatie van Nick van den Berg. Vooral gelet op het feit dat hij het hele weekend met geleende poolkeus heeft gespeeld. Zijn tas met eigen poolkeus is namelijk twee weken geleden zoekgeraakt; waarschijnlijk is deze tas door iemand bewust of onbewust meegenomen. En extra bijzonder is deze titel, omdat het Nick's terugkeer aan de Nederlandse top betekent, nadat hij in 2017 stopte als professioneel poolspeler en aan de slag ging als croupier.

 

Een prachtig NK-weekend hebben we hiermee achter de rug. Meer dan 150 spelers hebben dit weekend meegedaan aan deze derde discipline.

Het volgende en laatste NK-weekend is over drie weken. Het spelsoort dan is 8-ball. Hoofdronde B is al volledig uitverkocht, maar er zijn nog spots beschikbaar voor Hoofdronde A. Meer informatie is te vinden op www.nkpool.nl.

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's ©Stefan Osnabrug

Berg, Nick van den NK Poolbiljart
Volg ons online