Nederlanders openen het gala in World Cup Veghel

Met zes Nederlanders gaat vandaag, donderdag, het hoofdtoernooi van de World Cup in Veghel van start. De eerste overwinningen kwamen van Dick Jaspers (tegen Jean Paul de Bruijn), Jeffrey Jorissen (tegen Glenn Hofman) en Sam van Etten tegen een Koreaanse tegenstander.

26 oktober 2023

VEGHEL - De vroege ochtend in de World Cup van Veghel is voor de Nederlandse clash tussen Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn. Het gevecht krijgt een sobere start voor Jaspers, die met 18-8 onder vuur ligt, 12 keer scoort in 12 en pas loskomt op een marge van 31-23 achter. Dan explodeert Jaspers met een briljante serie van 17! De Bruijn sputtert nog tegen in de nabeurt, maar eindigt zijn serie op 7, twee punten tekort voor de remise (40-38 in 20). Het is de start voor een glanzende dag, waarin de grote kampioenen zwaar aan de tand worden gevoeld.

Dick Jaspers is opgelucht: ,,Ik was niet goed bij de start van de partij, maar kon gelukkig in mijn spel komen met die serie.’’ Jean Paul de Bruijn legde uitvoerig uit hoe hij zijn laatste losband had gemist voor de gelijkmaker. ,,Ik had hem graag gemaakt’’, bekende hij. ,,We spelen de laatste tijd heel mooie partijen tegen elkaar. Ik heb zelfs 7 van mijn laatste 9 partijen gewonnen van Dick.’’

De andere zaal, in die vroegste sessie, was onder andere gereserveerd voor de Haagse derby tussen Jeffrey Jorissen en Glenn Hofman. Met veel groen-gele Jorissen supporters op de tribune werd het een partij, waarin Jorissen ­­na 11-8 prachtig demarreerde met 12 en even later zelfs uitliep naar 38-16 in 15. Voor Hofman dreigde een pijnlijke score, maar toen Jorissen nog vier beurten nodig had, kwam Hofman terug met 6 en in de nabeurt 9. De verliezende Hagenaar kon met opgeheven hoofd de arena verlaten: hij miste zijn laatste punt met een onmogelijke bal achterom. Sam van Etten had ook een geweldige start tegen de Koreaan Ye Sung Jeong. De Noord-Hollander had op het goede moment een serie van 10 en won met 40-30 in 28.

De World Cup gaat vandaag naar de ronde met 32 spelers, verdeeld over acht poules van vier. De zesde Nederlander die speelt is Barry van Beers, de wedstrijden zijn op YouTube te zien van AfreekaTV.

Tekst: Frits Bakker

Foto’s Ton Smilde

 

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden Hofman, Glenn
Volg ons online