Nederland bij favorieten 2017 World Cup of Pool

Niels Feijen en Nick van den Berg, al tweemaal tweede bij World Cup of Pool, in actie voor Nederland.

Een vooruitblik met Maarten Combrink (KNBB Sectie Pool)

12 juni 2017

Een groot poolbiljart evenement staat voor de deur: de 2017 World Cup of Pool.

Deze vindt dit jaar voor de elfde keer plaats, van dinsdag 13 juni tot zondag 18 juni in de York Hall, Londen. Titelverdediger Taiwan gaat zijn best doen om het eerste team ooit te worden dat zijn World Cup of Pool titel weet te verdedigen.

Er doen in totaal 32 teams mee uit de hele wereld, en ieder team bestaat uit twee spelers. Voor Nederland betreft dit de wereldtoppers Niels Feijen en Nick van den Berg. Het toernooi wordt in meer dan 100 landen op de wereld uitgezonden, o.a. Sky Sports (Engeland), Eleven Sports Network (VS), Sport1 (Duitsland) en CCTV (China).

Maarten Combrink (KNBB Sectie Pool): “De World Cup of Pool wordt wel eens het WK voor Teams genoemd, al is het in principe een toernooi van Matchroom dat los staat van de WPA. Matchroom organiseert drie grote toernooien per jaar: World Pool Masters, World Cup of Pool en Mosconi Cup. In alle drie de gevallen is de setting mooi, is er veel publiek, goed prijzengeld, en uitgebreide tv coverage.”

 

 

“Nick en Niels zijn vanwege hun prestaties in het verleden door Matchroom uitgenodigd, en hebben zich niet hoeven plaatsen. Niels heeft recentelijk nog het straight pool gewonnen bij het EK in Portugal, waar Nick de aansluitende Eurotour op zijn naam wist te schrijven. Als team zijn ze ook al tweemaal tweede geworden bij de World Cup of Pool.”

“Wat betreft de kansen: Nederland staat 5e genoteerd bij William Hill, 10/1 voor de winst. Favoriet is titelverdediger Taiwan 11/2.”

“De locatie is York Hall in Londen, en daar hebben Nick en Niels nog wel goede herinneringen aan. Zo speelde Nick daar zijn historische jump shot op de Mosconi Cup van 2012.”

 

 

Wedstrijdschema/live score updates World Cup of Pool

 

Overzicht spelers Europese teams:

 

Austria – Mario He / Albin Ouschan
England – Mark Gray / Darren Appleton
England B – Imran Majid / Daryl Peach
Finland – Mika Immonen / Petri Makkonen
Germany – Ralf Souquet / Thorsten Hohmann
Greece – Nikos Ekonomopoulos / Alex Kazakis
Holland – Niels Feijen / Nick van den Berg
Norway – Matts B Schjetne / Tom Bjerke
Poland – Mateusz Sniegocki / Wojiech Szewczyk
Portugal – Joao Grilo / Rui Edgar Franco
Romania – Robert Braga / TBC
Russia – Ruslan Chinakhov / Konstantin Stepanov
Scotland – Jayson Shaw / Pat Holtz
Spain – David Alcaide / Francisco Sanchez Ruiz

 

2017 WORLD CUP OF POOL wordt gesponsord door Rasson Billiards die de officiële tafels levert; het laken is van Iwan Simonis, en de ballen zijn Super Aramith van Saluc. Predator is de officiële keu & krijt van het event.

 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto’s ©Matchroom Sport

 

 

Koppelbiljart Poolbiljart WK
Volg ons online