Eerste gouden medaille Nederland bij EK Poolbiljart in Portugal

Niels Feijen wint straight pool met grote overmacht

19 maart 2017

Nieuwegein/Albufeira– Op dag twee van het EK Poolbiljart in Portugal heeft Nederland zijn eerste gouden plak al binnen.

Op het onderdeel straight pool was Nederlands beste poolspeler Niels Feijen met grote overmacht Tomasz Kaplan uit Polen de baas. Het werd 125-13.

Het palmares van Feijen is indrukwekkend. Al in 2002 werd hij Europees kampioen in dit onderdeel. Niels Feijen was onderdeel van het Europese team dat in december 2016 historie schreef in de Mosconi Cup.

Het Nederlands team is met hoge verwachtingen naar Albufeira gegaan. Na het EK Pool 2016 in Sankt Johann im Pongau (Oostenrijk), dat voor Nederland minder goed verliep dan voorgaande jaren, staat het EK 2017 in het teken van revanche.

Deelnemers bij de mannen zijn Niels Feijen, Nick van den Berg, Marc Bijsterbosch, Ivar Saris en Marco Teutscher. De afvaardiging van de dames bestaat uit Melissa Rademakers, Tamara Peeters-Rademakers, Megan Rademakers, Lynn Pijpers, en Nathalie Seichter. Een bijzondere samenstelling, omdat Melissa en Tamara zussen zijn, Megan de dochter van Melissa, en Lynn een goede vriendin/pupil.

Begeleiders van het Nederlandse team op de Dynamic European Championships 2017 zijn Hugo Duivenvoorden en Maarten Combrink.

Combrink: “We zijn dolgelukkig met deze titel voor Niels. We bewaren sowieso goede herinneringen aan de Portugese zuidkust. In 2015 scoorden wij hier een echte medailleregen, met als hoogtepunten de titels van Nick (14.1) en Niels (8-Ball). Vorig jaar in Oostenrijk was het helaas iets minder voor Nederland dan de jaren ervoor. Maar gezien de aanwezige kwaliteit van onze selectie hopen we dit jaar wederom de toonaangevende rol van het Nederlands pool te kunnen laten zien. Dit is in ieder geval een prachtig begin!”

Bij de Dynamic European Championships 2017 zullen 175 spelers uit 34 Europese landen meedoen in disciplines als 14.1 straight pool, 10-Ball, 9-Ball, 8-Ball en teamcompetitie. Categorieën zijn heren, dames & rolstoel.

 

Informatiebronnen:

KNBB verslag social media                                      

Facebook pagina EPBF                                           

Toernooi-informatie                                               

Resultaten voorgaande events

Realtime charts/brackets

Livestream          

 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto Niels Feijen ©EPBF                                                    

EK Feijen, Niels Poolbiljart
Volg ons online