Medailleregen opent Simonis Landsfinale

EHBC en De Bleek eerste winnaars van teamfinales

24 juni 2017

NIEUWEGEIN – Het podium was gereserveerd voor winnaars uit alle windstreken: van het hoge noorden tot het Brabantse land. De medailleregen, aan het eind van de eerste speeldag in de Simonis Biljartlakens Landsfinale, was de apotheose van een enerverende strijd op de tafels in Sporthal Merwestein. De teams van EHBC uit Heerde (Zwolle) en De Bleek (Franeker) werden beloond met de eerste gouden medailles.

 

 

Piet Verschure, de cöordinator, sprak een dag later van een feilloze start. Toen hij vandaag, zaterdag, de tweede dag wilde openen, was één team nog niet aanwezig. ,,Ze zijn op een kilometer van de speelzaal, maar moeten dat laatste stuk te voet afleggen’’, glimlachte de organisator.

 

 

Op de tweede dag komen de teams in de B1, B2 en C1 klasse in actie. Piet Verschure: ,,Het wordt nog iets drukker dan vrijdag, maar we kunnen het wel aan. Met de veertig arbiters zitten we wat krap. We hebben gevraagd aan mensen van de teams of ze een handje willen toesteken.’’

Voor de start van die tweede dag blikte het opperhoofd van de landsfinale terug naar de openingsdag. De teams van EHBC en Noordeling Harlingen in de C2 en De Bleek en Sonnevanck in de dagcompetitie waren de finalisten in een wedstrijd op handicap.

 

 

Dik Kers, Frank Leenders en Robbert Jan Koch grepen de winst voor EHBC in de wedstrijd tegen Noordeling Harlingen met Rudger Rempe, Piet Boots en Gerard Snijdelaar. De uitslagen:
Rempe-Kers 56-124 (31)
Boots-Leenders 29-75 (20)
Snijdelaar-Koch 65-62 (28)
Daarmee haalde EHBC 95 procent van de te maken caramboles tegen Noordeling Harlingen 68 procent.

 

 

De poulestanden in de C2 waren:

Poule 1:
1 EHBC 6 punten
2 Ons Huis 4
3 De Musketiers 3
4 De Ketsers 0.

Poule 2:
1 Noordeling Harlingen 6 punten
2 WBV 4
3 Texsaloon 4.

De Bleek mocht zich na een lange strijd kampioen noemen van de dagcompetitie. Het winnende team bestond uit Sjors Bosma, Aaldries Hoekstra, Henk Keur en Frank Altena. De uitslag van de finale tegen Sonnevanck uit Den Bosch:
Sjors Bosma-Piet van Gaal 103-100 (19)
Aaldries Hoekstra-Frans van der Aa 130-37 (24)
Henk Keur-Gerrit van der Steen 120-47 (35)
Frank Altena-Rien Verhagen 47-28 (29).
De Bleek haalde 89 procent, Sonnevanck 80 procent.

De poulestanden waren:

Poule 1:
1 De Bleek 5 punten
2 SVZ 4
3 BC Hoevelaken 2
4 De Woelige Werf 1

Poule 2:
1 Sonnevanck 5
2 Turnlust
3 HIT 3
4 Gildehuis 3.

Tekst: Frits Bakker
Foto teams EHBC, De Bleek Noordeling en Sonnevanck ©Andre van Hattum

KVC Landsfinale Nieuwegein
Volg ons online