KNBB trekt zich terug uit Olympic Festival

Olympic Festival zelf gaat door, maar zonder onze stand op het horecaplein met outdoor pool

15 juli 2021

We hadden er veel zin in: pool en snooker als onderdeel van het Olympic Festival op het strand van Scheveningen. Een mooie uitdaging voor ons, aangezien deze editie van het Olympic Festival voor alle sportbonden was opengesteld.

Vanuit de Smartcue commissie was daarom met enkele Haagse lokaalhouders een vrijwilligersteam samengesteld om op het horecaplein, centraal op het festival, een mooie stand op te bouwen waarmee wij het aanwezige publiek zouden laten kennismaken met pool en snooker, en tegelijkertijd onze verbondenheid met de Olympische Spelen en #TeamNL zouden tonen – ondanks dat biljarten, pool en snooker vooralsnog geen Olympische sport zijn. Buffalo was bereid gevonden om op het horecaplein kosteloos twee outdoor pooltafels te plaatsen. Op deze unieke tafels die tegen weer en wind bestendig zijn, zouden de bezoekers kunnen kennismaken met poolen en snooker. Kortom: echt iets bijzonders!

En hoewel NOC*NSF vandaag heeft bekend gemaakt dat het festival grotendeels zoals gepland kan doorgaan, hebben wij in overleg met het team besloten ons toch terug te trekken. Gezien het oplopend aantal besmettingen en de oproep van het demissionaire kabinet om thuis te werken snappen wij heel goed dat het festival als geheel alsnog goed binnen de regels kan functioneren, maar als signaal richting de maatschappij hebben wij gekozen hier zelf geen actief onderdeel van uit te maken.

Heel jammer, want we hadden al veel voorbereidingen gedaan en waren er met de prachtige Cornilleau outdoor pooltafels helemaal klaar voor. En, de Smartcue commissie had een indrukwekkende groep vrijwilligers bij elkaar gekregen, een superleuk en enthousiast team. Maar hoe mooi ook het Olympic Festival en hoe groot ook onze wens om hier een mooie bijdrage aan te leveren, dit zullen we helaas moeten uitstellen tot een komende editie.

 

Initiatieven KNBB NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online