Kees Kist aan biljarttafel bij opening Derde Helft in Leiderdorp

Ouderen waarderen opening De Derde Helft, initiatief van Nationaal Ouderenfonds. Het tafelbiljart wordt met plezier gebruikt!

27 november 2019

Woensdagochtend 27 november startte het programma De Derde Helft in Leiderdorp bij RCL en Alecto. De twee sportverenigingen lanceerden als eerste clubs in de regio Leiden het programma De Derde Helft.

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek. In Leiderdorp is het initiatief opgepakt door Incluzio in samenwerking met RCL en Alecto.

 

 

Vanaf 09:00 uur kon het publiek in Leiderdorp kennismaken met en deelnemen aan verschillende activiteiten voor 55-plussers, zoals Jeu des Boules, biljarten, schilderen, en sjoelen. Iedereen was welkom en de toegang was vrij, sportieve kleding voor de beweegactiviteiten was gewenst. De bekende oud- international Kees Kist opende De Derde Helft in Leiderdorp. De topscoorder van weleer heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het promoten van het Walking Football in Leiderdorp. Nu zet hij zich in voor De Derde Helft.

Naast zijn inzet voor Walking Football was de voormalig topschutter gelukkig ook aan de biljarttafel te vinden! Voor deze gelegenheid was een speciaal tafelbiljart gemaakt, waarbij vrijwilligers vanuit KNBB District Veen- en Rijnstreek en BV Rijnegom hielpen met begeleiding. Ook KNBB-directeur Willem La Riviere was aanwezig bij de opening.

Onderstaand een korte foto-impressie.

 
 

Een uitgebreide vooruitblik naar deze opening, plus uitleg over het exacte doel van De Derde Helft vindt u hier.

 

Tekst & foto's: KNBB/De Derde Helft

 

 

Eenzaamheid Initiatieven Ouderen/senioren
Volg ons online