Karel van Eerd overleden

Woensdagmiddag 14 december 2022 is in Veghel grondlegger van Jumbo Supermarkten en groot biljartliefhebber Karel van Eerd op 84-jarige leeftijd overleden.

16 december 2022

 

Karel van Eerd was jarenlang algemeen directeur en daarna president-commissaris van Jumbo Supermarkten, dat hij in 1983 kocht voor een miljoen gulden, en werd in 2007 benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.

Karel van Eerd was een groot liefhebber van biljarten, en heeft vanuit die achtergrond samen met zijn zoon Frits van Eerd een belangrijke rol gespeeld bij de sponsoring van grote biljartevenementen zoals de KNBB Jumbo Masters en het Jumbo NK Pool.

In zijn afscheid als biljartorganisator benoemde Ad Smout begin dit jaar de grote waarde van de familie van Eerd voor het Nederlandse biljarten: Jumbo is een fantastische partner voor ons, omdat de oude meneer Karel van Eerd en zijn zoon Frits van Eerd biljartliefhebbers zijn en ons geweldig steunen.”

Harry Mathijssen (Biljart Evenementen Nederland) verwoordde het vandaag als volgt:"Karel van Eerd was een zeer betrokken man. Zijn passie, inzet en aanwezigheid zal ik zeker gaan missen. De betrokkenheid in het algemeen voor het biljarten is in 2002 al begonnen, met hun eerste sportsponsoring van de Masters in Veghel. Zes dagen is hij aanwezig geweest bij de World Cup Veghel, ik heb daar gezien dat hij genoot van het magnifieke optreden van alle toppers. Anderhalve week voor de World Cup was hij geopereerd en toch kwam hij kijken, al was zijn gezondheid fragiel. Dat zegt alles over zijn betrokkenheid. We gaan hem echt missen.”

 

Van deze plaats wensen de besturen, directie en medewerkers van de KNBB aan familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.

 

 

Publicaties:
Grondlegger Jumbo Supermarkten Karel van Eerd (84) overleden (AD)
Karel van Eerd overleden (Omroep Brabant, incl. link naar condoleanceregister)
Alles over Karel van Eerd (Wikipedia)

 

 

Evenementen Overlijden Sponsoring/contract
Volg ons online