Jonge driebanden talenten meten zich dit weekend in Haarlo

Dit weekeinde wordt bij HCR Prinsen in Haarlo weer gestreden om het Nederlands Kampioenschap driebanden -22 jaar. De wedstrijden (LIVE op Kozoom) beginnen zaterdag om 11.00 uur en zondag wordt er vanaf 10.00 uur gespeeld.

05 maart 2022

Op de uitgelichte foto de deelnemers in 2021, die ook nu weer acte de presence zullen geven. Joris van 't Zelfden is de titelverdediger.

 

 

Alleen Leon Dudink (uiterst links) mag vanwege de geldende leeftijdsgrens niet meer deelnemen.

Vorig jaar was het een prachtig toernooi! Een (foto)verslag van dat event vindt u hier.

De nationale top van de junioren verzamelt zich dit weekend voor twee dagen Nederlands kampioenschap driebanden. De locatie is HCR Prinsen van BV Ellenkamp, acht spelers doen een gooi naar de nationale titel, verdeeld voor de eerste selectie in twee poules van vier spelers. De eerste vraag die opkomst is: kan de Zeeuwse belofte Joris van 't Zelfden de stunt herhalen die hij vorig jaar uithaalde? Of neemt de Noord-Hollander Tom Slikker afscheid van zijn juniorentijd met een laatste kunstje?

Maar ook: wat kan de rest van het veld van spelers onder 22 jaar doen om deze twee kanshebbers af te stoppen en zelf met de titel aan de haal te gaan in het Haarlose biljartbolwerk waar Dinand en Ali Prinsen jarenlang de scepter zwaaiden? Daar wordt vandaag (zaterdag 5 maart) het kampioenschap weggeschoten en gaat het morgen, zondag, naar de finales.

De deelnemers zijn:
Poule A:
Nick Dudink (Blokker)
Xavier Siahaya (Geleen)
Andy Nab (Homoet)

Sebas Lenting (Denekamp)

Poule B:
Joris van 't Zelfden (Driewegen)
Tom Slikker (Den Helder)
Twan Vriens (Wormer)

Joeri Wilkowski (Sint Michielsgestel).

Joris van 't Zelfden liet zich vorig jaar tot kampioen kronen na een onverwachte ontknoping. Tom Slikker was al eens kampioen en behoort dus ook tot de twee favorieten. Sebas Lenting en Joeri Wilkowski zijn twee zeer jonge talenten, die een opleiding volgen van de KNBB Sectie driebanden.

Het resultaat van dit Nederlands kampioenschap wordt verwerkt in de ranking, die zal worden gebruikt voor de afvaardiging naar internationale evenementen.

De officiële opening is om 10.30, de eerste partijen zijn op deze zaterdagmorgen vanaf 11.00 uur.

Dinand Prinsen namens de organisatie en Paul Brekelmans namens de KNBB zijn de contactpersonen. De arbiters zijn: W. Berendsen, R. Peters en de dames Sabine Bakker en Christel van Reekum.

De poulewedstrijden zijn nar 25 caramboles. De nummers 1 en 2 in de poules plaatsen zich voor de kruisfinales (naar 30 punten). Er wordt gespeeld met een beurtenlimiet van 2 keer het aantal caramboles, met een tijdklok van 40 seconden.

 

 

Hopelijk, tot ziens in Haarlo! (Danwel op Kozoom.)

 

Tekst: Paul Brekelmans/Biljarten Actueel Nederland, aangevuld met tekst: Frits Bakker/Kozoom
Bewerking: KNBB
Archieffoto's: Ton Smilde

 

Driebanden Jeugd Jeugd/Junioren
Volg ons online