John Roovers wint NK Driebanden Groot Extra Klasse

Het NK Driebanden Groot Extra Klasse bij Abc 't Töpke in Siebengewald is gewonnen door John Roovers. John was in de finale te sterk voor Frits Broeders.

Een verslag door Ad Ketels, voorzitter KNBB Vereniging Carambole (KVC)

08 april 2024

SIEBENGEWALD - Na de twee poules werd er om plek 3 en 4 gestreden door John Schollink en Peter Vlaar, waarbij John Schollink tot aan de laatste beurt boven de 2 moyenne stond te spelen en daar maar net onder zakte: 1.944 moyenne, brons voor Schollink. Ook Peter Vlaar, de Nederlands kampioen van afgelopen jaar, speelde deze partij uitstekend met 1.277 moyenne. 

In de finale om het goud en zilver nam John Roovers vrij snel een voorsprong op Frits Broeders om deze de gehele partij vast te houden. John won de partij in 36 beurten en werd hiermee de nieuwe Nederlands kampioen driebanden groot extra klasse 2024. Het zilver was voor Frits.

  

De zaken waren in Siebengewald prima voor elkaar, maar liefst 8 nationale arbiters, goed materiaal, uitstekende wedstrijdleiding, sportieve sfeer en prima catering.

Dankwoorden en felicitaties aan de vereniging, vrijwilligers, arbiters en spelers werden uitgesproken door voorzitter Toon van Heesch en voorzitter KNBB-Carambole  Ad Ketels.

Alle arbiters gingen huiswaarts met een fles wijn, en de spelers kregen een medaille (1 t/m 3) of een glasplaat als aandenken.

 

 

Alle info & uitslagen in onze KNBB Agenda:
www.knbb.nl/agenda/nk-driebanden-groot-extra-klasse-1

 

Tekst & foto’s: Ad Ketels

Driebanden KVC NK
Volg ons online