Jean-Paul de Bruijn coach van Joey de Kok in Brandenburg

“Ik hoop Joey de rust te bezorgen zodat hij optimaal kan presteren”

27 maart 2017

Het bestuur van de sectie Driebanden heeft top bandstoter/driebander Jean-Paul de Bruijn bereid gevonden om als coach op te treden van Joey de Kok tijdens het komende EK Driebanden voor Junioren in Brandenburg. Jean Paul is al zeven jaar trainer van De Kok, en wordt nu dus ook zijn coach/begeleider.

De reden? Hans de Bruin van KNBB sectie Driebanden: “Het bestuur is van mening geweest dat i.p.v. een bestuurslid als coach, een trainer als coach een belangrijke rol kan spelen.”

Hans de Bruin’s vertrouwen in de nieuwe rolverdeling en in de kwaliteiten van Joey is groot. “Joey is tweevoudig en regerend Nationaal kampioen Driebanden bij de Junioren. Met name zijn progressie in het laatste jaar maakt hem mijns inziens tot een medaillekandidaat.”

 

 

Trainer/coach/begeleider De Bruijn denkt van meerwaarde te kunnen zijn voor De Kok in zijn nieuwe functies. “Het klopt dat ik als coach mee ga met Joey. Ik mag Joey nu al 7 jaar biljartles geven, waarbij uiteraard ook veel aandacht wordt gegeven aan wedstrijdmentaliteit, tactiek, concentratie, etc. Nu mag ik ook met hem mee als begeleider, waardoor ik hoop hem die rust te bezorgen dat hij optimaal kan presteren. Voor, tijdens en na de wedstrijden. “

“Een EK is een belangrijk kampioenschap, waarbij op iedere speler veel druk staat. Belangrijk is daar op een goede manier mee om te gaan. Ik heb alle vertrouwen in Joey dat hij goed zal presteren.”

 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto's: Jean Paul de Bruijn @Stefan Onabrug, Joey de Kok ©Paul Brekelmans

Bruijn, Jean Paul de Driebanden
Volg ons online