Jean van Erp explodeert met serie van 21

Brabander de absolute ster op de eerste dag van dubbel weekend Buffalo League

19 december 2016

Weet je wat, laten we er eens een mooie pot van maken. Zo dacht Kurt Ceulemans toen hij in de thuiswedstrijd van zijn team naar de aftrap ging van zijn partij tegen Jean van Erp. De Belg zelf was tegen een paar mokerslagen aangelopen, de laatste weken. En had zin in eindelijk weer eens een mooie partij. En Jeanke… dacht Kurt, die is niet echt in vorm de laatste weken.

 

De vader van de gedachte? Of  gewoon, zoals elke biljartpartij, ook op het hoogste niveau, vooraf niet te voorspellen is en de verwachtingen soms al na één (in dit geval twee beurten) de prullenbak in mogen.

 

Jean van Erp-Kurt Ceulemans

Eerste beurt: twee missers: 0-0

Tweede beurt: Jean van Erp, noteren 21 !!!

Wilt u een pauze, meneer Ceulemans?

 

,,Maar zal ik eens wat vertellen’’, zei Jean van Erp later. ,,Ik heb nog moeten knokken om de partij te winnen. Kurt speelde ontzettend sterk en kwam zelfs nog terug tot 29-24. De beslissing viel na een ultrakorte ontmoeting: 40-32 in 16 beurten. ,,I’m back in business’’, glunderde Jeanke, toch geen echte favoriet van Engelse uitspraken.

 

Zijn team, Buffalo.nl, won de uitwedstrijd tegen Team Eekhoorn met 6-2 en mag ook weer zachtjesaan naar boven lonken. En bovenin? Daar groeit de spanning na het verlies van Eureka Billard in de uitwedstrijd tegen TOVV/Royal Pro met 6-2. STZ Zundert, HCR Prinsen en Dallinga.com profiteerden optimaal van de misstap van de leider.

 

Meest sensationele uitslagen op de eerste dag van het dubbele weekend?

 

Martin Spoormans, die vorige week ook Dick Jaspers al bijna versloeg (40-40) excelleert weer en verslaat de Nederlandse nummer twee, Raimond Burgman met 40-23 in 18.

Frans van Kuyk is briljant tegen Glenn Hofman: 40-30 in 16 beurten.

Jean Paul de Bruijn verslaat Eddy Merckx met 40-34 in 28.

Tayfun Tqsdemir en Murat Naci Coklu spelen gelijk, 40-40 in 27 beurten.

Roland Forthomme is te sterk voor Birol Uymaz met 40-28 in 26.

Peter Ceulemans demonstreert zijn mooie vorm en verslaat Kostas Kokkoris met 40-32 in 23.

Kay de Zwart wint zeer verrassend van Barry van Beers met 40-20 in 33.

 

Boven alles uit torent Jean van Erp met zijn fantastische start tegen Kurt Ceulemans. De misser na 21 caramboles? ,,Hij was best wel moeilijk en ik begon ook de druk te voelen’’, was het commentaar van de Brabander.

 

Eureka verloor de wedstrijd tegen TOVV/Royal Pro na de pauze nadat John Tijssens als enige van zijn team de winst had opgeëist tegen Frans van Schaik en Richard Bitalis keurig won van Henk Habraken met 40-22 in 27.

 

De kampioen Buffalo.nl legde de basis voor de winst bij Eekhoorn voor de rust, toen Jeffrey Jorissen won van Kenny Miatton (40-30 in 36) en Herman van Daalen de man in vorm, Jerry Hermans, versloeg in zijn eigen thuiswedstrijd: 40-35 in 33.

 

De mooie overwinning van Wesley de Jaeger op Frank Martens (40-35 in 24) hielp Bousema niet aan de winst op ’t Hartje, ook al omdat Therese Klompenhouwer op één carambole struikelde tegen Ad Broeders (40-39 in 49).

 

Dick Jaspers won in 23 beurten van Marco Janssen (40-22 in 23), Johan Roijers bleef beneden de dertig tegen Raymund Swertz (40-30 in 29). In de topper tussen A1 Biljarts en Dallinga.com (2-6) dwongen Jean Paul de Bruijn en Steven van Acker de winst van het team af tegen Eddy Merckx en Gerwin Valentijn. De Belg Van Acker, zoekend naar zijn vorm de laatste weken, kon eindelijk weer eens schitteren tegen Valentijn: 40-25 in 24 beurten.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Jean van Erp, uitblinker van de dag.

Buffalo Driebanden Erp, Jean van
Volg ons online