Jean Paul de Bruijn moet op klein wonder hopen

Nederlander krijgt fikse afstraffing van Palazón (40-7 in 10 beurten), maar verslaat daarna wel de Koreaan Jae-Guen Kim

06 december 2017

HURGHADA – De uitschakeling van Jean Paul de Bruijn in de World Cup in El Gouna (Hurghada) is dicht bij, maar een klein wonder kan de Nederlandse biljarter nog redden. Zijn lot ligt in handen van de rest van de spelers op de laatste kwalificatiedag. De Zeeuw startte woensdagmorgen met een verliespartij tegen de Spanjaard Javier Palazón, die hem nog lang zal heugen: 40-7 in 10 beurten. Daarna versloeg hij wel de sterke Koreaan Jae-Guen Kim met 40-21 in 23 beurten.

Het is bijna uitgesloten dat De Bruijn met twee matchpunten poulewinnaar wordt na het wervelende optreden van Palazón. De Spanjaard ging tegen De Bruijn van start met 6 en deed er in de derde en vierde beurt nog series achteraan van 16 en 6. De tussenstand was bijna beangstigend: 28 tegen 1 voor De Bruijn. De Zeeuw scoorde een keer 5 in de vijfde beurt, maar eindigde weer met nullen: 40-7 in 10.

 

De mentale dreun was snel verwerkt, want tegen Jae Guen Kim deelde De Bruijn vanaf de start de lakens uit, in een poging om nog te redden wat er te redden is. De overwinning brengt hem op 1.424 gemiddeld uit twee wedstrijden. Daarmee is hij niet direct een grote kanshebber om bij de beste drie runners-up te behoren die meegaan naar het hoofdtoernooi.

 

 

Bruijn, Jean Paul de Internationaal
Volg ons online