Geweldig NK Persoonlijk VG-spelers 2022 in Horna

Een verslag door Jan Udo (Commissie VG-Biljarten), met foto's José Luken

22 juni 2022

Na twee jaar van afwezigheid is het 17e Persoonlijk Nederlands Kampioenschap voor VG-Spelers zondag 19 juni gehouden in het gastvrije biljartcentrum Horna in Hoorn.

 


 

Op deze mooie en sportieve dag hebben 46 vg-spelers uit heel Nederland, verdeeld over twee poules, gestreden om het Nederlands Kampioenschap. De dag begon om 10:15 met de opening door de kersverse Wethouder van Sport uit Hoorn, Dick Bennis, die de acquitstoot op een haar na miste. Na 5 rondes per poule waren zo rond 17:00 de halve finalisten bekend. Na het spelen van de halve finale en de finale is de eindstand uiteindelijk als volgt:

 

Uitslag Persoonlijk Nederlands Kampioenschap 2022:

Poule A:

  1. Pascal Thijssen (De Kleerkast)
  2. Kurt Lauret (Swing)
  3. Ed den Elsen (1 En Nog 5)

Poule B:

  1. Rosanne van Beek (1 En Nog 5)
  2. Hans Bergsma (Het Groene Laken)
  3. Dave van der Neut (De Reiger)

 


 

De prijzen voor de kortste partij en hoogste serie (in verhouding tot de te maken caramboles) gingen naar Leo Rutten (De Blokhut Pluryn) voor de kortste partij en Hans Bergsma (Het Groene Laken) voor de hoogste serie.

Op de foto staan de winnaars van Poule A op de verhoging en de winnaars van Poule B staan ervoor.

Iedereen langs deze weg gefeliciteerd met het behalen van dit mooie resultaat!

Volgend jaar 4 en 5 februari 2023 is er weer het NK Teams in Egmond aan Zee. Nadere informatie hierover volgt via de leiding van de vg-biljartclubs, onze website e.d..

 


 

Alle Nederlandse Kampioenschappen en de voorwedstrijden voor VG-spelers worden georganiseerd door de KNBB Commissie VG-Biljarten, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de Commissie VG-Biljarten van de KNBB via vgbiljart@gmail.com. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.vg-biljarten.nl.

 

 

Tekst: Jan Udo/Commissie VG-Biljarten
Foto's: José Luken

Gehandicapten/VG/Parkinson KNBB KVC
Volg ons online