Gevolgen van storm Eunice voor vrijdagwedstrijden

Besluiten van alle secties (Carambole. Driebanden, Pool, Snooker) op een rij.

Overzicht wordt continu aangepast/bijgewerkt

18 februari 2022

Om veiligheid voor spelers, arbiters, officials en vrijwilligers te garanderen is vanwege storm Eunice, die naar verwachting één van de zwaarste van deze eeuw is, en die vanavond haar hoogtepunt zal hebben, is door KNBB Vereniging Carambole (KVC) besloten de vrijdag als speeldag te schrapen uit het NK Ankerkader 71/2 en het NK Driebanden Klein Derde Klasse.

Het bestuur heeft akkoord gegeven voor een alternatieve vorm van organisatie om te voorkomen dat bovenstaande NK's mogelijk definitief geannuleerd zouden gaan worden.

 

Voor de PK finales betekent dit:

  • NK ankerkader 71/2
    Vrijdag wordt er niet gespeeld, toernooi begint zaterdag om 10:00 uur met fors ingekorte partijen voor de poule-fase (100 car) en de reguliere partijlengte voor de KO fase (150)
  • NK driebanden klein 3e klasse
    Vrijdag wordt er niet gespeeld, organisatie is nu bezig om de mogelijkheden te onderzoeken of een start op zaterdag ook nog een optie is (en is al volop bezig met informeren van de deelnemers, en dit gaat voorlopig voorspoedig)

 

Wat betreft teamwedstrijden op de lagere niveaus: vrij veel teams hebben in onderling overleg inmiddels al besloten hun wedstrijden al dan niet te laten doorgaan. Als stelregel geldt dat teams vrij zijn met elkaar afspraken te maken, en dat wat ons betreft bij enige twijfel het beste kan worden gekozen voor voorzichtigheid. Dus: doe vooral heel voorzichtig, en als een team ervoor kiest liever niet te spelen gezien de weersomstandigheden is dat vanuit ons gezien alleen maar verstandig.

Het bovenstaande geldt ook voor Sectie Driebanden en Sectie Pool, kortom dat teams/spelers niet bang hoeven te zijn voor enige sancties als zij vanwege het weer zouden verkiezen niet te spelen. Graag altijd wel even afstemmen met medespelers, teams, tegenstander en/of lokaliteit!

Voor Sectie Snooker is bovenstaande niet van toepassing, aangezien de competities nog niet zijn begonnen.

 

(Artikel wordt continu aangepast)

 

 

KNBB KVC NK
Volg ons online