Geen Nederlanders meer in La Baule

Sterke de Bruijn, matige Jaspers uit World Cup

29 oktober 2017

LA BAULE - Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn hebben op zaterdagmiddag het toneel van de World Cup in La Baule moeten verlaten. De twee Nederlanders konden zich niet plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi.

Dick Jaspers stond na een serie van 12 halverwege tegen de Vietnamees Quyet Chien Tran op een riante voorsprong, maar gaf het initiatief en de controle uit handen. In de slotfase was Jaspers zichzelf niet: ,,Ik speelde slecht en werd terecht afgestraft'', zei hij later. Toen Tran de partij had uitgemaakt in de 23e beurt, mocht Jaspers nog aanleggen voor de nabeurt op 40-35, maar ook de acquit ging mis.
 


 

Jean Paul de Bruijn speelde een formidabele partij tegen Frédéric Caudron, maar stuitte op een nog betere Belg, die van start ging met 15 en daardoor al snel kon uitlopen naar 18-7 en 29-3. De Zeeuw speelde echter als in zijn beste dagen, kwam terug met series van 5 en 9 in de 7e en 8e beurt, waardoor hij op 23-23 gelijk kwam.

Toen haalde Caudron de trekker nog eens over en ongenaakbaar ging de Belg vier beurten later door de finish: 40-29 in 12 beurten (3.333 voor Caudron, 2.333 voor De Bruijn. Jean Paul de Bruijn kon ondanks het verlies met opgeheven hoofd de arena verlaten.


 

 

,,Ik heb best wel een mindere tijd achter de rug'', verklaarde hij later. ,,Maar hier laat ik zien dat mijn vertrouwen terug is en de vorm weer goed. Ik win van Eddy Merckx en doe goed mee in de partij tegen Frédéric Caudron. Dat kan me alleen maar gelukkig stemmen voor de komende tijd.''

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's: Kozoom

Bruijn, Jean Paul de Driebanden Jaspers, Dick
Volg ons online