Eredivisie Pool Speelrondes 3&4: Toppers in achtervolging, wedstrijden live te zien

Komende zondag speelronde 3 en 4 van de Eredivisie Pool bij House of Billiards Weert en Centerpocket Sittard, met enkele geweldige affiches zoals Hague 5-SPC Woensel/the Poolbrothers en Sport Pub Goes-Centerpocket Sittard.

Net zoals bij de opening van de competitie: live te volgen via KNBB YouTube
 

03 november 2023

Injectie voor Eredivisie Pool met nieuwe sponsor Vegro

De start van de Eredivisie Pool seizoen 2023-2024 op 8 oktober mocht er zijn. Er werd geweldig nieuws bekend gemaakt, namelijk dat Vegro zich voor twee jaar als sponsor heeft verbonden aan het poolen, voor de seizoenen 2023-2024 en 2024-2025. Doel hiervan is het poolen in Nederland voor twee jaar lang een flinke kwaliteitsimpuls te geven, met meer exposure van poolen in Nederland.

Dit betekent: iedere speelronde een selectie van wedstrijden met commentaar, op alle speellocaties, gratis en live te zien via het YouTube-kanaal van de KNBB. Daarbij komt voor iedere speelronde op www.poolbiljarten.nl een vooruitblik, plus na afloop van iedere speelronde een uitgebreid verslag.

In alle opzichten een geweldige injectie voor het poolbiljarten in Nederland! Mogelijk mede hierdoor waren speelrondes 1 & 2, allebei in Sport Pub Goes met alle teams op één plek, een waar spektakel. Na de opening van het seizoen en de bekendmaking van de ondersteuning van Vegro door KNBB-directeur Willem La Riviere, en met de fraaie setup aan livestreams door Jimmy Worung, ging de Eredivisie Pool 2023-2024 op geweldige wijze van start.

 


 

Sport Pub Goes, Centerpocket Sittard en Sonny’s Billiard Supplies aan kop; titelkandidaten Hague 5 en SPC Woensel/the Poolbrothers in achtervolging

Geweldig zeker voor het thuisspelende Sport Pub Goes! Zowel van Hague 5, toch één van de titelfavorieten, als het Tilburgse Cues & Darts uit Tilburg werd gewonnen. Ook Centerpocket Sittard en Sonny’s Billiard Supplies wonnen hun eerste twee wedstrijden, al staat op basis van gewonnen frames (11-3 t.o.v. 9-5 voor Centerpocket Sittard en Sonny’s Billiard Supplies) het vriendenteam uit Goes op de eerste plek.

Door de dadendrang van Sport Pub Goes liep één van de titelfavorieten, het sterrenteam van Hague 5 (dat in 2021-2022 nog kampioen werd, en vorig seizoen tweede) serieuze averij op.

Maar voor regerend kampioen SPC Woensel/the Poolbrothers (dat werkelijk barst van het talent met o.a. de internationaal zo aan de weg timmerende Mika van Berkel en Quinten Pongers, Quinten’s jongere broer Yannick kon niet meedoen) was de schade zelfs nog iets groter, met twee nipte 3-4 nederlagen.

Resultaat: zowel Hague 5 als SPC Woensel/the Poolbrothers zullen dit weekend de achtervolging moeten inzetten! En dat doen ze in eerste instantie tegen elkaar. Deze fraaie clash zal te zien zijn op zondag 5 november om 11:00 vanuit House of Billiards Weert, en dus live te volgen via KNBB YouTube. Net als de partijen in Centerpocket Sittard, waar zondag om 15:00 de kraker zal zijn tussen de koploper Sport Pub Goes en het eveneens nog ongeslagen én thuisspelende Centerpocket. (Dat ook een echt geweldig team op de been kan brengen met Jim Telfer, Rene Peeters, Sonny Haegmans, Jesse Thehu en de enige vrouw in de eerste twee speelrondes, Tamara Rademakers.)

 

Komende zondag dus een dubbele speelronde op twee locaties, met op beide plekken twee wedstrijden om 11:00, en twee wedstrijden om 15:00, gratis en live te zien via het YouTube-kanaal van de KNBB.

 

 

Alles over de Eredivisie Pool 2023-2024

Informatie over alle teams, wedstrijden en opstellingen van de komende speelrondes en de afgelopen speelrondes) is beschikbaar via Cuescore op deze pagina. (Een vaste URL)

Grote namen in de Eredivisie Pool 2023-2024 zijn o.a. Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Tim de Ruyter, Jan van Lierop, Ivo Aarts, Ivar Saris, Tim Jonkman, Alex Lely, en razendsnel opkomende talenten als Mika van Berkel, Yannick Pongers en Quinten Pongers. Ook spelen buitenlandse spelers mee: enkele Belgen (o.a. Cliff Castelein), Duitsers (o.a. Tobias Bongers) en een Fransman (Alex Montpellier). Niet alle toppers doen alle speelronden mee vanwege internationale verplichtingen – maar het deelnemersveld is niettemin indrukwekkend.

Wedstrijden van de Eredivisie Pool 2023-2024 zijn niet alleen gratis online te zien, ook de toegang ter plaatse is in alle gevallen gratis.

 

Alle relevante links op een rij
Alle info Eredivisie Pool 2023-2024 (Cuescore)
Artikel PZC over koploper in Eredivisie Pool Sport Pub Goes
Artikel KNBB over sponsor Eredivisie Pool Vegro

 

Links naar streams:
Overzichtspagina KNBB YouTube met alle streams op een rij

 

Streams speelrondes 3 & 4:
Stream 1, Stream 2, Stream 3 en Stream 4

 

Terugkijken streams speelrondes 1 & 2:
Stream 1, Stream 2, Stream 3 en Stream 4

 

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Banners: KNBB/KNBB Sectie Pool
Foto setup livestreaming/Jimmy Worung: Sport Pub Goes


 

Competitie Eredivisie/Topklasse Live/streaming
Volg ons online