Pool lanceert nieuw seizoen Eredivisie met nieuwe sponsor: Vegro

Eredivisie Pool komende twee jaar ondersteund door nieuwe naam in het poolen: Vegro. Wedstrijden live met commentaar op KNBB YouTube! Geweldige impuls voor poolsport in Nederland.

Alle acht Eredivisieteams dit weekend samen bijeen in Goes voor seizoenstart

07 oktober 2023

GOES/NIEUWEGEIN - Na KNBB Sectie Driebanden dat met Kozoom een nieuwe naamgever presenteerde voor de Kozoom League (de Eredivisie Driebanden, alle wedstrijden live te zien op Kozoom), is het nu KNBB Sectie Pool dat een nieuwe sponsor kan melden. Zelfs een geheel nieuwe naam binnen de poolsport: Vegro, al sinds 1985 dé winkel voor uw zorghulpmiddelen.

Vegro heeft zich voor twee jaar als sponsor verbonden aan het poolen, voor de seizoenen 2023-2024 en 2024-2025. Doel hiervan is het poolen in Nederland voor twee jaar lang een flinke kwaliteitsimpuls te geven, met meer exposure van poolen in Nederland. Dit betekent: wedstrijden met commentaar, op alle speellocaties, alles gratis en live te zien via het YouTube-kanaal van de KNBB. Daarbij komt voor iedere speelronde op www.poolbiljarten.nl een vooruitblik, plus na afloop van iedere speelronde een uitgebreid verslag.

De bekendmaking van de nieuwe sponsor van de Eredivisie Pool 2023-2024 zal plaatsvinden zondag om 11:00 bij de opening van het seizoen in Sport Pub Goes, waar net als bij de afsluitende speelronde van het seizoen (op neutraal terrein) alle acht teams bij elkaar zijn. Alle overige speelronden zullen worden gespeeld op twee locaties; zo wordt speelronde 2 verdeeld over Centerpocket en House of Billiards Weert. De openingsdag van het seizoen in Goes heeft livestreams op liefst vier tafels: stream 1, stream 2, stream 3 en stream 4.

Titelverdediger in de Eredivisie Pool 2023-2024 is SPC Woensel/the Poolbrothers dat werkelijk barst van het talent, en dat afgelopen seizoen de titel op zeer knappe wijze veroverde. Een seizoen eerder werd het sterrenteam van Hague 5 nog kampioen voor SPC Woensel.

Grote namen in de Eredivisie Pool 2023-2024 zijn o.a. Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Tim de Ruyter, Jan van Lierop, Ivo Aarts, Ivar Saris, Tim Jonkman, Alex Lely, en razendsnel opkomende talenten als Mika van Berkel, Yannick Pongers en Quinten Pongers. Ook spelen buitenlandse spelers mee: enkele Belgen (o.a. Cliff Castelein), Duitsers (o.a. Tobias Bongers) en een Fransman (Alex Montpellier). Niet alle toppers doen alle speelronden mee vanwege internationale verplichtingen – maar het deelnemersveld is niettemin indrukwekkend. En, alle wedstrijden zijn niet alleen gratis online te zien, ook de toegang ter plaatse is in alle gevallen gratis.

Alles over de Eredivisie Pool 2023-2024, alle teams, wedstrijden en spelers, u vindt het op deze pagina.

Arno Hartman, KNBB Sectie Pool: “Wij zijn zeer content dat Vegro zich op deze wijze wil gaan inzetten voor de Nederlandse poolsport. Deze samenwerking zal zorgen voor een flinke kwaliteitsimpuls voor de Eredivisie Pool. Uit de gesprekken met Vegro is een grote liefde voor de poolsport naar voren gekomen. Een oprechte wens om in twee jaar tijd onze Eredivisie Pool op een hoger peil te krijgen, laagdrempelig, toegankelijk, en zichtbaar voor iedereen.”

Willem La Riviere, directeur KNBB: “Dit is wederom een mooi succes voor het Nederlandse poolen, en voor KNBB Sectie Pool, passend in een mooie trend van initiatieven en vernieuwing. Dit in navolging van het succes bij driebanden met de Kozoom League 2023-2024, wat met een soortgelijk doel is ingestoken. Twee jaar geleden was er de bekendmaking dat het NK Pool dat het Jumbo NK Pool werd, in een nieuwe setting en met een grote prijzenpot. Een geweldige impuls voor onze topspelers en een prachtig perspectief voor onze grote talenten, die steeds meer op de deur kloppen. Maar ook op regionaal en op recreatief niveau zijn er recentelijk succesvolle omvormingen geweest, met o.a. de Regionale Ranking en de Recreanten Ranking die goed lijken aan te slaan. Dat nu ook de Eredivisie Pool via Vegro een mooie kwaliteitsimpuls krijgt met veel meer exposure is een teken dat poolen in Nederland op alle niveaus in de lift zit.”

 

 

Over Vegro

Vegro is al sinds 1985 de winkel voor zorghulpmiddelen. Bij Vegro denken we niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Zodat jij je eigen koers kunt bepalen. Jouw kwaliteit van leven verbeteren is onze missie. Ons zorghulpmiddel is het middel, niet het doel. Het hulpmiddel ondersteunt uitdagingen en geeft comfort. Voor iedereen, in elke fase van het leven. 

Dit doen we niet alleen. Met betrokken collega’s, geweldige mantelzorgers en verzorgenden én met jou zetten we de schouders eronder. Wat jouw doel ook is. Koop, huur of leen gratis een hulpmiddel in één van onze zorgwinkels of via onze website: www.vegro.nl want samen zorgen we ervoor.

Voor hulp. Voor middelen. Voor jou.

Vegro

 

Directe link naar KNBB YouTube
Directe link naar overzicht alle livestreams

 

Tekst & logo: KNBB/KNBB Sectie Pool
Tekst & logo "Over Vegro": Vegro


 

Competitie Eredivisie/Topklasse Live/streaming
Volg ons online