Een mooie ervaring

Terugblik op Hugo van Houten's EK-trip naar Israel. Een verslag door de familie van Houten

27 februari 2019

Voorafgaand aan de deelname van Hugo van Houten (12) aan het EK onder 18 was er volop media-aandacht voor deze best bijzondere gebeurtenis. Bijzonder, omdat een jong, 12-jarig snookertalent Nederland zou gaan vertegenwoordigen in een categorie waar Hugo uitsluitend (flink) oudere spelers zou gaan treffen. Ofwel: een categorie waar zijn winstkansen hoogstwaarschijnlijk beperkt zouden zijn.

Zo was er het AD dat dit bericht had opgepakt - met dit artikel inclusief video 24 uur lang prominent op de homepage!

Zoals wel een beetje werd gevreesd, bleek Hugo inderdaad niet in staat een overwinning te boeken. Niettemin was het een geweldige ervaring, zo schrijft de familie van Houten in onderstaand stuk aan zijn sponsoren en vrienden.

 

 

Beste sponsoren en vrienden van,

Afgelopen zaterdag zijn wij teruggekeerd uit Israël. Wat een geweldige ervaring was het weer!

Zoals reeds bekend heeft Hugo helaas alle wedstrijden verloren. Dat is op zich niet vreemd tegen jongens die meerdere jaren ouder zijn en veel meer trainingsuren achter de rug hebben dan Hugo. Tegen de jongste tegenstander (14) kon hij de eerste twee frames redelijk meekomen. 

Jammer is wel dat Hugo zijn niveau aanmerkelijk lager lag dan tijdens trainingen en wedstrijden in Nederland. Hij geeft aan dat hij het allemaal ook heel spannend vindt. Wat op zich niet heel vreemd is als je de eerste wedstrijd al een 141 break om je oren krijgt van de latere finalist. De spaarzame kansjes die je soms krijgt moet je dan wel benutten en daar staat dan natuurlijk veel druk op. Hugo wil dan zo graag... 

Daarnaast natuurlijk ook tijd gehad om te ontspannen in een mooie en warme omgeving. Zoals Danny Moermans, Hugo's coach in België, zei zijn dat momenten die je altijd bij blijven en die momenten koesteren we dan ook!

We gaan gestaag door en willen de trainingsintensiteit op gaan voeren. Daarbij natuurlijk rekening houdend met Hugo's leeftijd, school etc. 

Dank voor jullie steun en financiële bijdrage!! Zonder sponsors kunnen we uiteraard niets en we zijn daarom erg blij met jullie bijdrage!!! 

Groetjes fam. van Houten

 

 

Eens te meer werd in Israel voor Hugo duidelijk hoe lang de weg naar de top. In dit stuk op RTV Utrecht komt dit heel mooi naar voren, met treffende woorden van zijn coach Danny Moermans. Zéker het lezen waard!

 

Tekst: KNBB
Brief aan sponsoren en vrienden: Familie van Houten
Screenshot Hugo van Houten op NOS: Archief

 

 

Jeugd Snooker
Volg ons online