Dutch School of Pool trekt jeugd via Proef de Sport AH Sportactie

Eerste jeugd clinic via de AH Sportactie bij DSoP Pijnacker, met o.a. het aanleren van de basis mechaniek: houding, brug, grip, stroke

20 oktober 2020

Na een uitgebreide promotiecampagne op onze KNBB kanalen, o.a. via dit artikel, hebben uiteindelijk acht pool-, snooker- of biljartzalen meegedaan aan de Albert Heijn 'Proef de Sport' Sportactie. Met de sportactie enthousiasmeren NOC*NSF, Albert Heijn, sportbonden, gemeenten én de deelnemende sportclubs potentiële sporters om (weer) te gaan sporten. En voor biljart-, pool- en snookerlokaliteiten is het de ideale manier om laagdrempelig mensen met hen te laten kennismaken!
 
Acht pool-, snooker- of biljartzalen, dus. Nog altijd ons inziens veel te weinig (wie laat nu een gratis kans liggen om nieuwe of gestopte spelers te ontmoeten in het eigen lokaal?), maar het is al een stuk meer dan in de voorgaande editie. Kortom, meer clubs & zalen lijken de meerwaarde van deze actie langzamerhand te gaan inzien.
 
Een voorbeeld voor hoe deze actie optimaal te gebruiken is Dutch School of Pool: zij hebben actief ingezet op kennismaking met productaanbod voor jongeren die nu nog niet of niet vaak poolen.
 
Onlangs heeft de eerste jeugd clinic via de AH Sportactie plaats gevonden bij DSoP Pijnacker. Naast het aanleren van de basis mechaniek (houding, brug, grip, stroke) is uiteraard ook gewerkt aan de game face, zoals te zien op de foto's. :)
 
 

 
 
Vanwege corona is de 'Proef de Sport AH Sportactie landelijk overigens eerder stopgezet dan gepland.
 
 
Tekst: KNBB/Dutch School of Pool
Foto's: Dutch School of Pool

 
 
Initiatieven Jeugd Opleiding
Volg ons online