Dubbele speelronde Buffalo League

Beslissingen voor play-offs en degradatie in cruciaal, dubbel weekend

17 maart 2017

HAARLO/SLUISKIL/DEN HAAG – De eredivisie driebanden, de Buffalo League, staat dit weekend op scherp voor de laatste wedstrijden van de competitive. De twaalf teams werken een dubbel weekend af, waarin de beslissingen moeten vallen voor de plaatsen in de play-offs en waarin de tweede degradant na TOVV 2 wordt bepaald. Eureka Billard is al zeker van de play-offs, de twee andere teams moeten komen uit het rijtje overgebleven kanshebbers: Medisch Centrum Breda, A1 Biljarts, HCR Prinsen, Dallinga.com en Buffalo.nl.

MC Breda en A1 Biljarts hebben volgens de ranglijst de beste kansen om in de top drie te eindigen. Eureka Billard heeft uit twintig wedstrijden 31 punten, Medisch Centrum Breda 27 en A1 Biljarts 26. Daaronder ligt de concurrentie op de loer: HCR Prinsen met 25 punten, Dallinga.com met 24 en Buffalo.nl met 23 punten.

Burgmans Biljars en Bousema Lochem strijden tegen de degradatie. De Lochemers hebben 11 punten met nog twee wedstrijden te spelen, Burgmans heeft 12 punten, maar heeft op papier een zwaarder programma in het slotweekend.

 

  • Eureka Billard is buiten schot voor de eerste positie en speelt zaterdag tegen TOVV/Royal Pro. Zondag sluit het team af met de uitwedstrijd tegen Burgmans Biljarts.
  • Medisch Centrum Breda opent zaterdag met een uitwedstrijd tegen TOVV 2 en kan de play-offs zondag veiligstellen in een thuiswedstrijd tegen Dallinga.com.
  • A1 Biljarts begint het cruciale weekend met een uitwedstrijd op zaterdag tegen Dallinga.com en vervolgt zondag thuis tegen HCR Prinsen, twee belangrijke concurrenten en derhalve geen gemakkelijke dubbel.
  • HCR Prinsen start zaterdag tegen Burgmans Biljarts en reist zondag naar A1 Biljarts voor de wedstrijd die wel eens scherprechter kan zijn.
  • Dallinga.com staat ook voor een krachttoer: zaterdag thuis tegen A1 Biljarts, zondag uit naar Medisch Centrum Breda.
  • Buffalo.nl, het team met de minste kansen, opent tegen Team Eekhoorn in Den Haag en sluit zondag af tegen TOVV/Royal Pro in Vlaardingen.

 

Wat de onderste teams betreft, probeert Bousema Lochem zich veilig te spelen in een uitwedstrijd tegen ’t Hartje/Van Wanrooy en zondag in een thuiswedstrijd tegen TOVV 2. Burgmans Biljarts zal harder op zijn tanden moeten bijten met een uitwedstrijd tegen HCR Prinsen en een thuiswedstrijd tegen koploper Eureka Billard.

De Kozoom-kijkers worden verwend met een paar prachtige wedstrijden:

Vrijdagmiddag, speelt HCR Prinsen de bekerwedstrijd tegen TOVV/Royal Pro. De dubbele ontmoeting is beslissend voor een plaats in de bekerfinale. Vanaf 15.00 uur zendt Kozoom deze wedstrijd rechtstreeks uit. De partij Dick Jaspers-Semih Sayginer is ongetwijfeld de publiektrekker. Verder spelen voor HCR Prinsen: Jelle Pijl, Anno de Kleine en Raymund Swertz. Voor TOVV treden verder aan: Birol Uymaz, Martin Spoormans, Richard Bitalis en Frans van Schaik.

Zaterdag, op de voorlaatste speeldag van de competitie, zijn de wedstrijden Buffalo.nl-Team Eekhoorn en HCR Prinsen-Burgmans Biljart rechtstreeks te zien.

 

Het volledige dubbel programma voor de Buffalo League:

 

Zaterdag:

’t Hartje/Van Wanrooy-Bousema Lochem

Buffalo.nl-Team Eekhoorn

Dallinga.com-A1 Biljarts

Eureka Billard-TOVV/Royal Pro

HCR Prinsen-Burgmans Biljarts

TOVV 2-Medisch Centrum Breda

 

Zondag:

A1 Biljarts-HCR Prinsen

Bousema Lochem-TOVV 2

Burgmans Biljarts-Eureka Billard

Medisch Centrum Breda-Dallinga.com

Team Eekhoorn-’t Hartje/Van Wanrooy

TOVV/Royal Pro-Buffalo.nl

 

De nummer één van de reguliere competitie speelt in de play-offs tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummers twee en drie.

Alle wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

 

Tekst: Frits Bakker

Buffalo Competitie Driebanden
Volg ons online