"A dream came true"

Verslag Nationale kaderwedstrijden bij HBC met overwinningen voor Willy Rooijendijk (NK 57/2 overgangsklasse) en Frank Diederen (NK 57/2 extra klasse)

30 januari 2023

Dit weekend werd in het sfeervolle biljartcentrum l’Acquit  van de Hoogeveense Biljartclub gestreden om het nationaal kampioenschap kader 57/2 in de overgangs- en extra klasse.

In elke klasse streden de zes beste spelers van Nederland  om de hoogste eer, met overwinningen voor Willy Rooijendijk (NK 57/2 overgangsklasse) en Frank Diederen (NK 57/2 extra klasse). Toeschouwers konden genieten van soms formidabel  biljartspel. Diverse keren werden er series van boven de honderd caramboles gemaakt. Pure klasse!

 

 

De uitslagen:

 

Tijdens de prijsuitreiking kon elke deelnemer een replica van de Hoogeveense Trommelslager in ontvangst nemen als aandenken aan dit zeer geslaagde toernooi.

 

 

Willy Rooijendijk na afloop op zijn Facebook-pagina: “Yessssss! Dit weekend NK geworden in het 57/2. De eerste wedstrijd ging nog wat moeizaam, maar wel winst dat is het belangrijkste. Daarna drie partijen die die telkens beter gingen met goede moyennes. De vierde ronde een spannend gelijkspel maar wel weer een goed moyenne. En de vijfde en laatste ronde was na verlies van de nummer 2 niet meer van belang de TITEL WAS IMMERS BINNEN, waarna munne maat Roland Deelen alsnog de tweede plek kon pakken. Al met al een top weekend, A DREAM CAME TRUE!”

En Frank Diederen: “Vandaag in Hoogeveen mijn eerste Nederlandse titel in het kader 57/2 weten te bemachtigen. Erg tevreden mee in mijn eerste seizoen in deze spelsoort!”

 
 

 

Alles over het NK 57/2 Extra Klasse
Alles over het NK 57/2 Overgangsklasse

 

Tekst & foto podium: Kor Oostingh
Bewerking: KNBB
Reacties: Frank Diederen, Willy Rooijendijk
Archieffoto's: Henry Thijssen
Foto medaille: Frank Diederen

 

Kader KVC NK
Volg ons online