Dick Jaspers naar kwartfinale World Games

Alle favorieten overleven openingsronde driebanden bij World Games; als tweede geplaatste Jaspers treft nu de sterke Belg Eddy Leppens

28 juli 2017

WROCLAW - De eerste schifting in het driebandentoernooi op de World Games in Wroclaw heeft geen echte verrassingen opgeleverd. Alle favorieten overleefden de eerste ronde van het toernooi met zestien spelers. Dani Sánchez was in een partij van veertien beurten de beste van acht winnaars, gevolgd door Hugo Patino en Quyet Chien Tran. Op de tweede dag waren Marco Zanetti, Pedro Piedrabuena, Eddy Leppens en Dick Jaspers de winnaars.

De partijen voor de kwartfinales op vrijdag:
10.00: Dani Sánchez-Hugo Patino
12.30:Quyet Chien Tran-Sameh Sidhom
15.00: Marco Zanetti-Pedro Piedrabuena
17/30: Dick Jaspers-Eddy Leppens.

Dick Jaspers had een taaie tegenstander aan een andere ex-wereldkampioen, de Japanner Ryuji Umeda, die gelijk opging tot 27-27. Daarna maakte Jaspers met series van zeven en zes een eind aan de partij: 40-32 in 25 beurten.

Marco Zanetti versloeg Kostas Kokkoris onder andere dankzij een serie van dertien, de hoogste van de eerste ronde (40-25 in 20). Pedro Piedrabuena had een walk-over tegen de Poolse invaller Sniegocki (40-10 in 33 beurten) en Eddy Leppens versloeg de Turk Can Capak met 40-27 in 26 beurten.

 

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Eddy Leppens ©Paul Brekelmans, uitgelichte archieffoto Dick Jaspers ©Rolf Slotboom

Driebanden Jaspers, Dick NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online