Boeiende strijd bovenaan en onderin in eredivisie

In de vierde speelronde van de DKM Tools league, de eredivisie driebanden, wordt strijd geleverd om de bovenste plaatsen en is er een fel gevecht om de onderste plaatsen te verlaten.

02 oktober 2021

ZUNDERT/SLUISKIL - In de eredivisie van het Nederlandse driebanden gaat het dit weekend om de posities bovenaan en ook om de strijd in de lagere regionen. De koploper, SIS Schoonmaak, staat voor de altijd zware uitwedstrijd naar D'n Hoek in Zundert, waar onder meer de topmatch tussen Roland Forthomme en Eddy Merckx wordt gespeeld. Dallinga en A1/DPC gaan in Sluiskil het gevecht aan om de posities in de subtop en onderin de ranglijst willen de laatste teams de aanval inzetten om de klim naar de middenmoot te maken met DKM Tools-Dekker Keukens en Aartsbouw-Team Eekhoorn als belangrijke ontmoetingen.

Vooral is deze fase belangrijk voor de teams, die niet graag een heel jaar in de kelder van de eredivisie willen verblijven. Aartsbouw uit Sprundel heeft nog niet gescoord en zet dit weekend de PBA'er Leppens als tijdelijke joker in. Frans van Kuyk, kopman bij Team Eekhoorn, zal zich als routinier daar niet door laten afschrikken. In die wedstrijd worden ook twee Belgische ontmoetingen gespeeld: Peter Ceulemans tegen Dirk Weeremans, Ronny Brants tegen Kurt Ceulemans.

Dekker Keukens heeft niet de start gemaakt, die het zich als titelhouder had gewenst. De uitwedstrijd tegen DKM Tools zet twee teams tegenover elkaar die nu al een soort van vierpuntenwedstrijd spelen.

Dick Jaspers is er bij SIS Schoonmaak niet bij tegen STZ Zundert. Dat is hoe dan ook een aderlating voor de koploper, die met Eddy Merckx nog een wereldtopper heeft als kopman en klaar is voor een stevig robbertje met Roland Forthomme. Sam van Etten tegen Raymund Swertz is de wedstrijd tussen twee van de nog altijd grote talenten van het Nederlandse topbiljarten.

Bousema Lochem zet twee sterke kopmannen in (Horn en Loncelle) om tegen Cues&Darts (kopman Pierre Soumagne) de positie in de bovenste gelederen te behouden. Dallinga doet het in de thuiswedstrijd tegen A1/DPC met zijn twee Zeeuwen (De Bruijn en Dallinga) en twee Belgen (De Backer en Van Acker) tegen een tegenstander die een veelbelovende start heeft gemaakt.

J&F Auto's, ook met grote ambities (Jorissen en Klompenhouwer in een puike vorm) reist af naar Oosterhout voor de wedstrijd tegen 't Hartje, waar Davy van Havere en Martin Spoormans het team aanvoeren en Harrie van de Ven tegenover Therese Klompenhouwer staat.

De opstellingen:
STZ Zundert-SIS Schoonmaak
Roland Forthomme-Eddy Merckx
Francis Forton-Raimond Burgman
Rik van Beers-Martien van der Spoel
Sam van Etten-Raymund Swertz

't Hartje van Oosterhout-J&F Auto's
Davy van Havere-Jeffrey Jorissen
Martin Spoormans-Barry van Beers
Harrie van de Ven-Therese Klompenhouwer
Frank Martens-Herman van Daalen

Dallinga.com-A1/DPC De Kuul
Jean Paul de Bruijn-Dave Christiani
Peter De Backer-Jelle Pijl
Steven van Acker-Richard Bitalis
Berry Dallinga-Kay de Zwart

Bousema Lochem-Cues&Darts
Martin Horn-Pierre Soumagne
Johan Loncelle-Jack van Peer
Stefan Galla-Wesley de Jaeger
Frans van Schaik-Huub Wilkowski

DKM Tools-Dekker Keukens
Roland Uijtdewillegen-Ad Koorevaar
Jack Wijnen-Gerwin Valentijn
Joey de Kok-Henk Blauwblomme
Eddy Willems-Jordy de Kruijf

Aartsbouw Sprundel-Team Eekhoorn
Eddy Leppens-Frans van Kuyk
Dirk Weeremans-Peter Ceulemans
Ronny Brants-Kurt Ceulemans
Christian Rudolph-Jerry Hermans

Tekst: Frits Bakker

Foto Jean Paul de Bruijn en Dave Christiani (Ton Smilde)

 

Bruijn, Jean Paul de Christiani, Dave Kozoom League
Volg ons online