Biljartclubs: doe mee aan de Nationale Sportweek 2020!

Niet alleen de Sportactie is een mooi podium voor biljarten om zichzelf te presenteren - dat geldt eveneens voor de NSW 2020!

21 augustus 2020

Eerder vandaag wezen we biljartclubs op het grote belang om mee te doen aan de Sportactie. Dit primair vanuit het belang van ledenwerving, en mensen laagdrempelig te laten kennismaken met jouw product of club.

De actieperiode in de AH winkels voor deze Sportactie is van 14 t/m 27 september. En de dag daarna begint al meteen... de Nationale Sportweek! (NSW)

Ook hiervan is het belang voor biljartclubs of biljartzalen (in alle gevallen varambole, driebanden, pool of snooker) groot - en wel om de volgende redenen.

 

De promo's uit dit artikel kunnen via Clubbase op maat worden gemaakt, met eigen clublogo. Dit kan vanaf 24 augustus; de club vast aanmelden kan via deze link.

 

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. De KNBB doet mee en we vragen jouw club hetzelfde te doen. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om je club en onze sport in schijnwerpers te zetten.

Van 18 tot en met 27 september openen honderden sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten hun deuren. Tien dagen lang draait werkelijk alles om sport. Elke dag van de week staat in het teken van een ander thema, zoals ‘voeding’, ‘inclusief sporten’, ‘duurzaamheid’ en ‘vitaliteit op de werkvloer’. Want sport kan op tal van terreinen van grote betekenis zijn. Een vitaal Nederland bereik je echter niet alleen, zo realiseren wij als KNBB ons: hoe meer partijen meedoen met de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer potentiële sporters we bereiken. En dan zijn de clubs essentieel, want daar gebeurt het. Daar kunnen mensen elke dagen ervaren hoe leuk het is om te sporten.

 

Wat kun je doen?
Meedoen kan op talloze manieren. Misschien wil je op jouw club tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek een open dag organiseren of wellicht denk je aan clinic of een toernooi speciaal voor beginners. En vergeet niet dat er in het algemeen veel wordt georganiseerd tijdens de week op biljartgebied en in jouw gemeente, dus wie weet kun je aanhaken bij een initiatief. 

Wel geldt voor alle sportactiviteiten tijdens de Sportweek: hou rekening met de geldende coronarichtlijnen, dus wees creatief. Er zijn veel mooie buitenlocaties in de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen!

 

Wil je als club of individu jouw eigen biljart-, pool- of snookerverhaal aanmaken? Dat kan via deze link. Een eerste biljartverhaal staat er al op, een persoonlijke bijdrage over wat er nu zo mooi is aan biljarten door Rolf Slotboom van de KNBB.

 

Hoe doe je mee?
Elke sportclub kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek door zich hier in te schrijven. Heeft jouw sportclub al leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze dan uit tijdens de Sportweek. Zo zorgen we er samen voor dat we zoveel mogelijk mensen sportplezier laten beleven!

 

Sportclubs kunnen al op maat promotiemateriaal aanmaken!

Promotiemateriaal aanmaken gaat in vier stappen: 

 

 

 Ga naar http://clubbase.nl/tools/promotietool

 

      

 Maak een profiel aan of log in 

 

       

Houd jouw clubfoto's en logo bij de hand en maak promo-materiaal  

 

       

Deel online met #sportdoetietsmetje #BeActive of hang op in je club

 

Komende week zullen we wat suggesties delen voor zowel deze Sportweek als voor de Sportactie, zodat drempels voor biljartclubs om mee te doen ("wij willen wel wel, maar weten niet hoe") worden weggenomen. Deel ideeen voor Sportactie en/of Sportweek ook vooral in deze thread op ons KNBB Facebook-kanaal, of mail naar info@knbb.nl zodat wij het kunnen delen.

 

 

#sportdoetietsmetje #proefdesport #wewinnenveelmetsport #NSW2020 #BeActive 

 

Tekst: NOC*NSF/Sportweek (bewerking: KNBB)
Video & promo's: NOC*NSF/Sportweek

 

Biljart algemeen KNBB NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online