Besluiten KVC over competitiewedstrijden & PK’s

Beluiten en adviezen KNBB Vereniging Carambole n.a.v. de nieuwe overheidsvoorschriften met betrekking tot corona

Inclusief update van 2 oktober

02 oktober 2020

UPDATE T.O.V. BESLUIT VAN 30 SEPTEMBER

Naar aanleiding van diverse reacties op ons schrijven van woensdag 30 september, heeft het KVC bestuur besloten om het volgende te herzien.

De beperking die opgelegd is om geen alternatieve speelvormen in de competitie te mogen gebruiken, wordt ingetrokken. Indien een district op een andere manier de competitie wil voortzetten, verzoeken wij u om te overwegen om deze dan ook voor de rest van het seizoen aan te houden.

Ter aanvulling en verduidelijking melden wij nog dat de regelingen niet van toepassing zijn op de dagcompetitie, omdat daar de sluitingstijd van 22.00 uur geen rol speelt. 

 

---

 

30 september 2020

Ons bereikten veel berichten van districten die reeds de nodige maatregelen hebben getroffen naar aanleiding van de nieuwe overheidsvoorschriften met betrekking tot corona. Wij danken iedereen die hierin hun beste beentje voorzetten om de wedstrijden zoveel mogelijk te blijven organiseren. Petje af voor alle vrijwilligers die zich onvermoeid creatief blijven inzetten! 

Het KVC-bestuur heeft nu de volgende besluiten genomen: 

  1. Competitiewedstrijden: voor de nationale competities van KVC (Topteams ere- en eerste divisie etc.) geldt dat deze t/m 25 oktober worden opgeschort.
    Verder adviseren wij dringend om de districtscompetities stil te leggen t/m 25 oktober, tenzij anders mogelijk is binnen het district en in overleg met de teams. Bij het wel door laten spelen van de competitie worden andere competitievormen (zoals het spelen met afwijkende partijlengtes) niet toegestaan. 
  2. Persoonlijke kampioenschappen: op gewestelijk en nationaal niveau worden alle wedstrijden t/m 25 oktober afgelast. Geplande wedstrijden kunnen heringedeeld worden nadat verdere overheidsmaatregelen bekend zijn (20 oktober).  

Wij gaan ervan uit met deze besluiten de nodige duidelijkheid te hebben gegeven. Na 20 oktober (de volgende landelijke persconferentie) beraden wij ons opnieuw en hopen dan met betere berichten te kunnen komen.  

Besluiten van andere secties, zoals van KNBB Sectie Driebanden, kunt u vinden in dit artikel.

 

Meer info: 

Alle besluiten van districten: https://www.carambole.nl/nieuws/overzicht-uitstel-competities-districten
Alle besluiten van secties: https://www.knbb.nl/nieuws/besluiten-competities-en-wedstrijden-sectie
Overzicht veel gestelde vragen: https://www.knbb.nl/nieuws/veelgestelde-vragen-nav-corona-maatregelen
Overzicht artikelen in relatie tot corona: https://www.knbb.nl/coronavirus

 

Vragen? 

Neem voor KVC-gerelateerde vragen over corona contact op met Janneke Horneman via secretaris@knbb-carambole.nl of mail je vraag naar info@knbb.nl. De meest gestelde vragen zullen worden opgenomen in het overzicht veel gestelde vragen n.a.v. coronamaatregelen. 

 

 

 

Tekst: KVC
Foto COVID-19: Unsplash

 

 

Coronavirus KVC
Volg ons online