Amerikaanse overheersing op Eurotour Leende

Niels Feijen doet slechte zaken in strijd om plekken Mosconi Cup Team Europe

23 september 2018

De Dynamic Billard Leende Open 2018 is een prooi geworden voor Shane van Boening, Amerikaans poolspeler met een groot palmares. De ervaren Van Boening versloeg in een bloedstollende finale de pas 19-jarige Eklent Kaçi uit Albanië met 9-8, nadat de jongeman met 1-6 had voorgestaan.

 

 

Kaçi, ook voorafgaand aan deze Eurotour al de nummer 1 op de wereldranglijst, had bij de laatste 32 Nederlands beste poolspeler Niels Feijen uitgeschakeld.

Voor Niels Feijen was deze Dynamic Billard Leende Open uiterst belangrijk. Voorafgaand aan dit toernooi stond Feijen op de vierde plek op de (onofficiële) Mosconi Cup ranking, en ieder jaar is het een ware strijd tussen de Europese topspelers om de paar beschikbare plekken in het team te bemachtigen. Door de finaleplek heeft Kaçi zich verzekerd van een plek in het Mosconi Team Europe; hij zal de jongste deelnemer ooit worden aan de Mosconi Cup. Feijen is hiervoor nog geen zekerheid. Door de halve finale voor Albin Ouschan in Leende raakt voor Feijen de vereiste derde plek in de ranking weer wat verder uit zicht. Er zijn nog twee events te gaan die meetellen voor de ranking.

 

 

Met hun spel op de Eurotour in Leende gaven de Amerikanen, die de laatste jaren volstrekt kansloos zijn geweest tegen Team Europe in de Mosconi Cup, een signaal dat het dit jaar mogelijk spannender gaat worden dan in de voorgaande jaren. Van de 158 deelnemers in Leende waren er slechts negen Amerikaan, maar bij de laatste 16 waren liefst vier Amerikanen – dit om aan te geven dat zij ook in de breedte wel degelijk kracht hebben.

Het was de tweede opeenvolgende Eurotour die in Nederland werd gehouden. Deze zomer vond de voorlaatste plaats in Veldhoven, direct aansluitend aan het grootste EK Pool ooit, tevens in Veldhoven.

 

Alle uitslagen Dynamic Billard Leende Open

 

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Foto's ©EPBF

 

Europa Feijen, Niels Mosconi Cup
Volg ons online