Alles over het NK Jeugd en het NK Senioren 2019

Informatie over inschrijving, leeftijdseisen, locaties, data, voormalig winnaars, vergoedingen & EK-spots

18 maart 2019

Beste poolspelers,

Het NK Pool Jeugd en NK Pool Senioren 2019 staan voor de deur!

 

 

NK Pool Jeugd

Het NK Pool Jeugd wordt dit jaar gespeeld in Poolcentrum 4 Friends in Tilburg. Het event wordt gespeeld in de weekends 13-14 april en 11-12 mei. Op elke NK-dag wordt er 1 speldiscipline gespeeld in de categorieën:

  • Pupillen (spelers/speelsters die in 2019 hun 16e verjaardag hebben of jonger zijn);
  • Junioren (spelers/speelsters die in 2019 hun 17e of 18e verjaardag hebben);
  • Meisjes (speelsters die in 2019 hun 18e verjaardag hebben of jonger zijn).

Voor de Jeugd zijn er geen geldprijzen te verdienen. Bij alle disciplines krijgen de spelers die eindigen op plaats 1, 2 en 3 een beker en een medaille. Alle deelnemers ontvangen een lintje. EK-spots voor de jeugd worden niet direct via het NK verdeeld, maar worden uitgedeeld door de Technische Commissie.

Vorig jaar was Jan van Lierop de gevierde man. Hij won alle disciplines bij de Junioren. Dit jaar mag hij niet meer meedoen, omdat hij al 19 is. Dus dat betekent dat we nieuwe kampioenen krijgen bij de Junioren.

Bij de pupillen ging het goud vorig jaar naar Quinten Pongers (8-ball en 10-ball), Yannick Pongers (9-ball) en Mika van Berkel (straight-pool).

Bij de meisjes werd het goud vorig jaar gewonnen door Lynn Pijpers (8-ball, 9-ball en straight-pool) en Megan Rademakers (10-ball).

KNBB Coach Jong Oranje Remco Teigeler: "Vanuit het Topsport programma zijn de jeugdspelers gestart met een Persoonlijke Opleidingsplan, en ze zijn daar zeer enthousiast over. Er is een duidelijke lijn en structuur uitgestippeld. Het NK zal het eerste meetmoment zijn hoe de spelers er voor staan."

 

 

NK Pool Senioren
Het NK Pool Senioren zal net als vorig jaar plaatsvinden in Biljartcentrum De Distel in Roosendaal. Het wordt gespeeld tijdens het paasweekend van 19 t/m 22 april. Op elke NK-dag wordt er 1 speldiscipline gespeeld. Het is toegankelijk voor alle spelers die in 1976 of eerder geboren zijn.

Bij de Senioren zijn er bij dit NK vier deelnamebewijzen met vergoeding voor inschrijving (individueel en team) te verdienen voor het EK Senioren 2019. Het EK vindt plaats in Nederland. De vergoeding betreft €1.000,- per speler. Hier worden de deelnamebewijzen van betaald. Het restant wordt uitgekeerd aan de spelers. Het klassement wordt opgemaakt aan de hand van de behaalde resultaten per discipline: De beste 4 deelnemers van het eindklassement NK Senioren verdienen een deelnamebewijs, met dien verstande dat de 3 beste resultaten met de hoogste score meetellen. Uitsluitend deelnemers met de Nederlandse nationaliteit komen in aanmerking voor een deelnamebewijs.

Vorig jaar werd het goud gewonnen door Jimmy Worung (10-ball en straight-pool), Jim Telfer (8-ball) en Rienus Gennissen (9-ball). Daarna won Jimmy Worung ook nog eens goud op het EK Pool 2018 (9-ball), waardoor hij ook mee mocht doen met het WK 9-ball 2018.

 

Alle informatie inclusief inschrijven verloopt via de website www.nkpool.nl.

Facebook evenementpagina NK Pool Senioren 2019
Facebook evenementpagina NK Pool Jeugd 2019
 

 

Met vriendelijke groeten,

Jok Tang en Arno Hartman
De NK Pool organisatie

Jeugd NK Poolbiljart
Volg ons online