Rolstoelbiljarter Tonny Schrauwen wint met moyenne van bijna 1 (!) gewestelijke finale

“Ik kan nog niet goed bevatten hoe groot de prestatie eigenlijk is, maar door de vele felicitaties en telefoontje van Ad Klijn die het ergens gezien had en vroeg of ik dit in de rolstoel had gedaan, besef ik nu dat het wel speciaal is wat ik gedaan heb en heel trots ben.”

13 december 2022

Een mooi bericht kwamen we dit weekend tegen op social media. In de gewestelijke finale driebanden bij De Ram in Roosendaal zagen we een bijzondere winnaar: rolstoelbiljarter Tonny Schrauwen (niet te verwarren met de fameuze, en inmiddels helaas overleden Tony Schrauwen) versloeg een veld van niet-rolstoelers met een zelden vertoond moyenne van… 0.958! En dat over zeven partijen, een werkelijk ongekende prestatie voor vrijwel iedere biljarter, laat staan een rolstoelbiljarter.

We vroegen Tonny om enkele achtergronden bij deze prestatie, en hij antwoordde vrijwel direct.

 

 

Tonny Schrauwen: Sinds anderhalf jaar heb ik na een pauze van vjf jaar wegens invaliditeit (slijtage rug) het biljarten weer geprobeerd op te pakken, maar nu in een rolstoel omdat ik niet meer staande kan spelen en te kijken of het lichamelijk haalbaar was vanwege de pijn.”

“Ik speel nu bij ‘t pleintje in Sint Willebrord driebanden klein en Groot (A klasse). Heb een paar keer bij de rolstoelbiljarters een PK gespeeld en ook daar weer leuke mensen ontmoet.”

“Dit jaar wilde ik bij de valide biljarters een PK meedoen en bij de voorrondes speelde ik 0.761 met een partij van 2 moyenne erbij. (Gigantisch trots!) En dat in de rolstoel met toch best wel beperkingen.”

“In de districtsfinale waar ik kampioen werd overtrof ik mijzelf met een eindmoyenne van 0.778, en ik mocht naar het gewest.”

 

"Sinds anderhalf jaar heb ik na een pauze van vjf jaar wegens invaliditeit (slijtage rug) het biljarten weer geprobeerd op te pakken, maar nu in een rolstoel omdat ik niet meer staande kan spelen en te kijken of het lichamelijk haalbaar was vanwege de pijn”

 

“Afgelopen half jaar ben ik enige keren bij Frans van Kuyk geweest die mij een beetje het Diamond systeem heeft bijgebracht wat voor mij helemaal nieuw was. Er ging wel een wereld voor mij open, dus daar heb ik veel van opgestoken en veel profijt van. “Ik heb het idee had dat ik beter speel dan vroeger ondanks mijn beperkingen”, zei ik tegen Frans.”

“Afgelopen weekend op de gewestelijke finale bij De Ram in Roosendaal waar we op twee zeer goede tafels mochten spelen, heb ik mijzelf overtroffen met een eindmoyenne van 0.958 gem. waarbij ik vier partijen boven 1 gemiddeld speelde en de finale won met 0.909 gem. van Wilbert van Dijke die ook dit jaar het driebanden heeft ontdekt en geweldig speelt (0.8 gem.).”

“Na de finale kwamen de emoties wel even op zetten ,en het moet allemaal even indalen. Ik kan nog niet goed bevatten hoe groot de prestatie eigenlijk is, maar door de vele felicitaties en telefoontje van Ad Klijn die het ergens gezien had, en vroeg of ik dit in de rolstoel had gedaan besef ik nu dat het wel speciaal is wat ik gedaan heb en heel trots ben.”

 

“Afgelopen half jaar ben ik enige keren bij Frans van Kuyk geweest die mij een beetje het Diamond systeem heeft bijgebracht wat voor mij helemaal nieuw was. Er ging wel een wereld voor mij open, dus daar heb ik veel van opgestoken en veel profijt van"

 


Biljartspelers Driebanden Mooi/bijzonder
Volg ons online