Zundert en Cues&Darts maken play-offs compleet

In de Kozoom league hebben zich met nog één ronde te spelen de vier teams voor de play-offs aangediend. SIS Schoonmaak en Team Eekhoorn waren al zeker, zaterdag voegden zich daar Topsport Zundert en Cues&Darts bij. De nummers 3 en 4 zullen waarschijnlijk deze week al de eerste wedstrijd in de finaleronde spelen. Het overzicht van de 21e ronde en de opstellingen voor zondag. 

11 mei 2024

ZUNDERT – De vier teams voor de play-offs in de Nederlandse eredivisie zijn bekend. Zaterdag plaatsten Topbiljart Zundert en Cues&Darts zich definitief als nummers 3 en 4. Die teams spelen tegen elkaar en zijn op zoek naar een datum voor die wedstrijd in Zundert. De eerste optie is woensdag 15 mei, maar dat is slechts een voorstel. De winnaar van die wedstrijd speelt in de volgende wedstrijd tegen Team Eekhoorn en ook voor die datum doemen kleine problemen op in verband met de World Cup in Vietnam (20-26 mei) en de Grand Prix in Rosmalen. Het Zundertse team speelt in die eerste wedstrijd met Sergio Jimenez, Thorsten Frings, Francis Forton en Sam van Etten. Cues&Darts met Glenn Hofman, Ruben Legazpi, Pierre Soumagne en Huub Wilkowski.

De vier posities werden vandaag, zaterdag, definitief bepaald in de 21e speelronde van de Kozoom league. SIS Schoonmaak en Team Eekhoorn waren al bekend, Topbiljart won met 0-8 uit tegen Burgmans Biljarts en Cues&Darts speelde uit gelijk tegen Team Eekhoorn. De opvallendste partijen in deze ronde waren die van Eddy Merckx tegen Dave Christiani, waarin de Belg een voorsprong van 21-0 nam na een start met 9-2-0-10 en uiteindelijk uitging met 8: Merckx won met 40-9 in 12. Een andere toppartij kwam van Glenn Hofman in zijn wedstrijd tegen Nikos Polychronopoulos, door de Hagenaar gewonnen met 40-24 in 14. Voor Team Eekhoorn speelde ook Peter Ceulemans in sterke partij: hij versloeg Jef Philipoom met 40-19 in 16 beurten. Barry van Beers was in de Brabantse clash tegen Jean van Erp een briljant winnaar met 40-13 in 15. Dion Nelin behoorde ook tot de beste spelers van deze dag met winst tegen Steven van Acker: 40-16 in 16. Turgay Orak had maar 18 beurten nodig om Jeffrey Jorissen te verslaan met 40-29.

SIS Schoonmaak won de thuiswedstrijd tegen Dekker met 6-2, wat voor Dekker de uitschakeling voor de play-offs betekende. Eddy Merckx, Raymund Swertz en Martien van der Spoel waren de winnaars voor SIS. Raimond Burgman speelt dit weekend niet, omdat hij zondag zijn 60e verjaardag viert. Topbiljart Zundert haalde de maximale score bij Burgmans door winst van Frings, Van Etten, Forton en Geysen. Bij Team Eekhoorn-Cues&Darts was de winst voor het thuisteam voor Peter en Kurt Ceulemans, bij Ces&Darts voor Glenn Hofman en Pierre Soumagne.

Aartsbouw Sprundel en Bousema/JBScues bleven in balans met onder andere een mooi gevecht op centercourt, waarin Martin Horn won van Tayfun Tasdemir met 40-38 in 21. DKM Tools speelde zich naar de veilige middenmoot door winst in de uitwedstrijd tegen Dallinga.com met 6-2. Peter De Backer was de enige winnaar voor het Zeeuwse thuisteam tegen Ronny Lindemann met 40-39 in 31. Birol Uymaz versloeg Jean Paul de Bruijn met 40-35 in 28, Davy van Havere won van Raymond Ceulemans met 40-20 in 25.

Het gevecht onderin tegen de degradatie spitst zich toe op vier teams. Team Nachtwacht verdwijnt al zeker uit de eredivisie door de 4-4 tegen J&F Auto’s. Voor Team Nachtwacht wonnen Erwin Kivits en Harrie van de Ven, voor J&F Auto’s waren Joey de Kok en Herman van Dallen winnaars.

Morgen, zondag, gaat het tussen J&F Auto’s, Burgmans Biljarts en Aartsbouw Sprundel welk team op 11 eindigt (rechtstreekse degradatie) en welk team op 10 (degradatiewedstrijd tegen Post Luchtkanalen).

In de schema’s voor zondag zijn een paar wijzigingen gekomen. De opstellingen zijn:

Zondag 22e ronde:

STZ Zundert-SIS Schoonmaak

Thorsten Frings-Eddy Merckx

Sam van Etten-Jean van Erp

Francis Forton-Raymund Swertz

Danny Geysen-Martien van der Spoel

Dekker/APSprundel-Team Eekhoorn

Dave Christiani-Nikos Polychronopoulos

Barry van Beers-Frans van Kuyk

Gerwin Valentijn-Kurt Ceulemans

Henk Blauwblomme-Jerry Hermans

Cues&Darts/Xtreme-Burgmans Biljarts

Glenn Hofman-Anno de Kleine

Pierre Soumagne-Marco Janssen

Huub Wilkowski-Andy de Bondt

Jack van Peer-Johan Roijers

Bousema/JBScues-J&F Auto/New Jorissen

Martin Horn-Murat Gökmen

Jeffrey Jorissen-Kay de Zwart

Stefan Galla-Joey de Kok

Frans van Schaik-Herman van Daalen

DKM Tools-Aartsbouw Sprundel

Birol Uymaz-Tayfun Tasdemir

Dion Nelin-Turgay Orak

Roland Uijtdewillegen-Ronny Brants

Jack Wijnen-Tom Persyn

Team Nachtwacht-Dallinga.com

Erwin Kivits-Jean Paul de Bruijn

Harrie van de Ven-Steven van Acker

Frank Martens-Peter De Backer

Frits Broeders-Berry Dallinga.

Tekst Frits Bakker

Foto Sam van Etten, met Zundert in play-offs (Ton Smilde)

 

 

 

Driebanden Etten, Sam van KNBB
Volg ons online