Zilver voor Tamara Peeters-Rademakers bij 8-Ball

Heerlijke sfeer op volle tribunes in Veldhoven

26 juli 2018

Zo vaak was het net-niet voor Tamara Peeters-Rademakers bij grote internationale wedstrijden. Brons was vaak het eindstation, maar finales waren schaars – en goud bleef steeds uit.                                                                                             

Op het 8-ball event van het grootste EK Pool in de historie, van 19-31 juli in Veldhoven, leek het allemaal anders. Na zeer sterk de eerste ronden te zijn doorgekomen, won Peeters-Rademakers een spannende kwartfinale waardoor ze wederom verzekerd was van brons. Maar bij zowel haar als haar vele fans leefde het idee: nu gaat het eens niet brons worden, maar meer dan brons!

 

 

De spanning gierde dan ook over de tafel toen in de halve finale een zeker lijkende 3-0 voorsprong door Vivien Schade werd omgedraaid. 4-3 achter, en de vertwijfeling was zichtbaar: het zal toch niet wéér…

Maar dat gebeurde niet! Door te profiteren van een grote fout van haar tegenstandster won Peeters-Rademakers de halve finale glansrijk – en kon ze gaan voor goud!

 

 

Uiteindelijk lukte dit net niet. Ondanks de geweldige sfeer in de zaal (de tribunes in Veldhoven helemaal vol, het luidste gedeelte de in oranje gehulde fans van Tamara) en een sterk begin, kwam Peeters-Rademakers in de finale tegen Veronika Ivanovskaia net tekort.

Toch voelde het zilver niet als een troostprijs, maar als een prachtige prestatie van een sporter die de lat voor zichzelf ieder jaar net iets hoger legt.

 

Tekst: KNBB
Foto vrij te gebruiken o.v.v. EPBF; foto finale door KNBB vrij te gebruiken

 

Dames EK Poolbiljart
Volg ons online