World Cup Veghel eindelijk definitief!

Toernooi met alle wereldtoppers wordt van 7 tot 13 november gespeeld in De Noordkade in Veghel. Voor de voorronden en het hoofdtoernooi (11, 12 en 13 november) worden officieel 144 spelers toegelaten.

De inschrijving gaat op 27 september om 12 uur open

20 september 2021

De World Cup driebanden in Veghel, Brabant, kan dit jaar definitief doorgaan. Het toernooi met alle wereldtoppers wordt van 7 tot 13 november gespeeld in De Noordkade in Veghel. Voor de voorronden en het hoofdtoernooi (11, 12 en 13 november) worden officieel 144 spelers toegelaten.
 
Harry Mathijssen, met Ad Smout en Biljart Evenementen Nederland (BEN) organisator, kreeg vanmorgen de definitieve goedkeuring van de UMB, de wereldbond. ,,We zijn vanzelfsprekend heel blij dat het nu definitief is, want eigenlijk zijn we al bijna klaar met de voorbereidingen. Zo zeker gingen we er al vanuit dat het door zou gaan.’’
 
KNBB-directeur Willem La Riviere: "We zijn als KNBB ongekend blij dat de World Cup Veghel nu dan eindelijk definitief op de agenda staat. Het heeft heel wat inspanning gekost, heel wat overleg richting bijvoorbeeld de UMB maar ook heel wat lobbywerk richting politiek en beleid. Blij dat na de laatste World Cup in februari 2020, ruim anderhalf jaar terug dus, het juist in Veghel is dat we weer van start gaan. Ik denk dat we dit kunnen zien als een beloning voor de goede samenwerking tussen de KNBB, KNBB Sectie Driebanden, BEN en UMB, om maar eens vier partijen te noemen. En wat ons betreft ook niet los te zien van hoe geweldig de World Cup Veghel in 2019 was. Net als toen ook nu weer alle dagen live op Ziggo Sport. Het wordt wederom een geweldige promotie voor het Nederlandse en internationale driebanden!"
 
 

 

Ook Dick Jaspers, de nummer 1 van de wereldranglijst, reageert verheugd vanuit Frankrijk waar hij dit weekend voor de Kozoom Cup speelde.
,,Wij spelers hebben ook allemaal ontzettend veel zin in de nieuwe start’’, verzekert Jaspers. ,,Het is fijn dat de UMB er ook alles aan wil doen om de grote toernooien weer op te starten. Het zijn mooie doelen om naar uit te kijken en de World Cup in Veghel wordt zeker weer een uitstekend georganiseerd toernooi.’’
 
 
 
De inschrijving gaat op 27 september om 12 uur open. Dat meldt de UMB website later vandaag.
 
De top zestien van de wereldranglijst met onder meer Jaspers, Zanetti, Blomdahl, Merckx en Sayginer is automatisch geplaatst. Ook HaengJik Kim, de winnaar van de eerste World Cup in Veghel, behoort bij die top zestien. Verder deelt de UMB één wildcard uit. De KNBB en de organisatie mogen elk één Nederlandse speler of speelster een wildcard geven.
 
Voor Nederland zijn in elk geval alle finalisten van de laatste Masters zeker van een startbewijs. In totaal mogen een twintigtal spelers uit eigen land meedoen.
 
 
 
Volgens Ad Smout van BEN zijn vrijwel alle logeplaatsen nu al uitverkocht. Op de hoofdtribune in de Noordkade zijn 510 plaatsen.
 
Harry Mathijssen: ,,Vanzelfsprekend zullen wij voldoen aan alle veiligheidseisen en regels voor COVID. Daar zijn we volop over in onderhandeling met KNBB en NOC/NSF. Voor spelers van buiten Europa geldt dat ze officieel moeten zijn aangemeld bij de douane om ons land binnen te mogen.’’
De wedstrijden worden vanaf woensdag in de laatste kwalificatie en op de drie dagen van het hoofdtoernooi live uitgezonden op Ziggo Sport met commentaar en interviews.

 

 
 
Tekst: Frits Bakker/KNBB
Foto's World Cup Veghel 2019
: De BiljartBallen/Dirk Acx, Ton Smilde (Jaspers) en Stefan Osnabrug (Kim)

 
Coronavirus Driebanden World Cup
Volg ons online