World Cup in Korea volgt snel na Veghel

World Cup cyclus verhuist van Nederland naar Korea en staat aan de start van de zesde editie in 2019: 9 wereldkampioenen aan de start, deelnemersveld uit 19 landen van wie 7 spelers uit Nederland.

31 oktober 2019

GURI – De zesde World Cup van dit jaar, de tweede in Azië na Ho Chi Minh, volgt kort op de vorige in Nederland, die zaterdag eindigde in  een overwinning van HangJik Kim. De voorlaatste in de cyclus van 2019 wordt gespeeld in het Koreaanse Guri van maandag 4 tot en met zondag 10 november, de locatie is het Guri Gymnasium. Het toernooi krijgt een bezetting met spelers uit 19 landen. De meeste spelers komen uit Vietnam (39), gevolgd door Zuid Korea (30), Turkije (14), Spanje (8) en Nederland (7).

De nummer één van de plaatsingslijst is de Nederlander Dick Jaspers, die een ruime voorsprong heeft op zijn achtervolgers in het klassement. De vorige World Cups in 2019 werden gewonnen door Tayfun Tasdemir (Antalya), Frédéric Caudron (Ho Chi Minh), Javier Palazón (Blankenberge), Dick Jaspers (Porto) en HaengJik Kim (Veghel). Martin Horn verliest de meeste rankingpunten in Guri: 80 voor zijn overwinning in La Baule in 2018.

De 14 geplaatste spelers zijn Dick Jaspers, Marco Zanetti, Tayfun Tasdemir, Semih Sayginer, Eddy Merckx, Jae-Ho Cho, Quyet Chien Tran, Sameh Sidhom, Murat Naci Coklu, Jérémy Bury, HaengJik Kim, Martin Horn, Jung-Han Heo en Torbjörn Blomdahl. De wildcards gaan naar Pedro Gonzalez (Colombia) van de UMB en twee van de organisatie: de Koreanen Myung-Woo Cho en Jung Pyo Hong.

In het deelnemersveld gaan in totaal negen wereldkampioenen van start: zeven bij de mannen, twee bij de vrouwen: Torbjörn Blomdahl, Dick Jaspers, Dani Sánchez, Marco Zanetti, Eddy Merckx, Semih Sayginer, Sung-Won Choi en bij de dames Therese Klompenhouwer en Orie Hida. De huidige wereldkampioen bij de junioren, Myung-Woo Cho, krijgt door zijn wildcard een ticket voor het hoofdtoernooi. De twee finalisten van de vorige World Cup hebben een flinke sprong gemaakt op de ranglijst, HaengJik Kim is nu de nummer 4, Lütfi Cenet staat 15e en heeft kans op een plaats in de top 14. De World Cup in Guri wordt ruim twee weken voor het Wereldkampioenschap driebanden in Randers, Denemarken, gespeeld.

De eerste drie dagen in de voorronden starten om 11.00 uur Koreaanse tijd. Het tijdsverschil met met Istanbul is 6 uur, met Parijs 8 uur en met Bogota 14 uur. De Nederlanders Volkan Cetin (dinsdag), Jean van Erp, Barry van Beers, Therese Klompenhouwer, Sylvia Eckel en Ronald van Geyt (woensdag) komen in actie in de voorselectie voor het hoofdtoernooi. Dick Jaspers komt vanaf vrijdag in actie in het hoofdtoernooi.

Op de eerste dag, maandag 4 november, komen onder andere Orie Hida, Luis Aveiga en Raul Cuenca in actie. Dinsdag zijn de bekendste spelers: Carlos Campino, Choong-Bok Lee, Sruong Pheavy, Ji Hun Ahn, Woensdag op de derde dag: Jun-Tae Kim, Hugo Patiño, Javier Teran, Therese Klompenhouwer, Peter Ceulemans, Xuan Cuong Ma, Barry van Beers, Gülsen Degener. Donderdag: Dani Sánchez, Sung-Won Choi, Nguyen Quoc Nguyen, Lütfi Cenet, Nikos Polychronopoulos, Duc Anh Chien Nguyen, Jose Juan Garcia, Roland Forthomme, Dion Nelin, Dinh Nai Ngo.

De eerste spelers die aan elkaar zijn gekoppeld op de eerste dag van het hoofdtoernooi, in poules van vier, zijn: Dick Jaspers-Pedro Gonzalez

Semih Sayginer-Jung-Han Heo

Marco Zanetti-Myung-Woo Cho

Martin Horn-Eddy Merckx

Jae-Ho Cho-HaengJik Kim

Quyet Chien Tran-Jérémy Bury

Murat Naci Coklu-Sameh Sidhom.

Alle wedstrijden vanaf de voorronden tot de finales worden live uitgezonden door kozoom.com.

Tekst: Frits Bakker

Foto: HaengJik Kim, Lütfi Cenet en arbiter Willem Hofman in de finale in Veghel (Kozoom)

 

 

 

 

 

 

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online