World Cup en GP cracks kleuren Kozoom League

De tiende ronde van de Kozoom League, de Nederlandse eredivisie driebanden, brengt vele topspelers uit de World Cups en de eigen Grand Prix in Doetinchem in de arena's. Zondag wordt onder meer de topontmoeting tussen Cues&Darts en Team Eekhoorn gespeeld in Tilburg met de twee teams op volle sterkte. Verder hier de teams en de opstellingen voor de tiende ronde.

15 december 2023

 TILBURG – De eindsprint net voor de winter in de Nederlandse eredivisie driebanden voor teams is ingezet. Zondag (17 december) is de voorlaatste ronde dit jaar van de Kozoom league, daarna spelen de teams nog één wedstrijd op 23 december, in het nieuwe jaar op 14 januari totdat de stop van drie weken ingaat tot en met 4 februari. Twee ronden sluiten het bewogen jaar 2023 af, zondag alvast met een topontmoeting tussen Cues&Darts en Team Eekhoorn. Dat belooft een regelrechte kraker te worden met twee teams die op volle sterkte komen opdraven.

Het thuisteam van Cues&Darts treedt aan met Glenn Hofman en drie buitenlandse cracks: Robinson Morales, Ruben Legazpi en Pierre Soumagne. De tegenstander, Team Eekhoorn, komt met Nikos Polychronopoulos in de ring en met de vaste krachten Peter Ceulemans, Frans van Kuyk en Kurt Ceulemans. Wie dus topbiljarten wil zien zondag, op de dag na de Grand Prix finale in Doetinchem, kan in het Tilburgse biljartwalhalla terecht.

SIS Schoonmaak kijkt van bovenaf mee (twee punten voorsprong) naar die wedstrijd, maar krijgt zelf ook geen walk-over. De Schoonmakers reizen zonder Eddy Merckx naar de uitwedstrijd tegen Dekker met drie Nederlandse en één Belgische tegenstander. Dave Christiani tegen Jean van Erp en Barry van Beers tegen Raimond Burgman, vier uitgesproken routiniers, zijn absoluut al partijen om naar uit te kijken.

Het Zundertse team, nog net in de schaduw van de topteams, maakt zich in eigen zaal op voor de thuiswedstrijd tegen Burgmans Biljarts. Daar spelen op centercourt de Spanjaard Sergio Jimenez en de Belg Eddy Leppens tegen elkaar. Bousema bereidt de komst van Aartsbouw voor, ook met een sterke bezetting: Martin Horn, Jeffrey Jorissen, Johan Loncelle en Frans van Schaik. Bij Aartsbouw verkeert zeker de kopman, Ronny Brants, in een uitstekende vorm. Team Nachtwacht speelt in Den Haag tegen J&F Auto’s, DKM Tools is gastheer voor Dallinga.com.

Alle wedstrijden zijn live op Kozoom te zien, dat ook de eindfase van de Grand Prix in Doetinchem zaterdag uitzendt.

Tiende ronde, wedstrijden, opstellingen, zondag vanaf 13.00 uur.

Dekker/APSprundel-SIS Schoonmaak

Dave Christiani-Jean van Erp

Barry van Beers-Raimond Burgman

Gerwin Valentijn-Raimund Swertz

Henk Blauwblomme-Martien van der Spoel

Cues&Darts/Xtreme-Team Eekhoorn

Robinson Morales-Nikos Polychronopoulos

Glenn Hofman-Peter Ceulemans

Ruben Legazpi-Frans van Kuyk

Pierre Soumagne-Kurt Ceulemans

STZ Zundert-Burgmans Biljarts

Sergio Jimenez-Eddy Leppens

Thorsten Frings-Anno de Kleine

Sam van Etten-Bart Ceulemans

Francis Forto-Marco Janssen

Bousema/JBScues-Aartsbouw Sprundel

Martin Horn-Ronny Brants

Jeffrey Jorissen-Dirk Weeremans

Johan Loncelle-Tom Persyn

Frans van Schaik-Ad Broeders

Team Nachtwacht-J&F Auto/New Jorissen

Erwin Kivits-Kay de Zwart

Harrie van de Ven-Joey de Kok

Frank Martens-Therese Klompenhouwer

Frits Broeders-Herman van Daalen

DKM Tools-Dallinga.com

Davy van Havere-Jean Paul de Bruijn

Wesley de Jaeger-Steven van Acker

Roland Uijtdewillegen-Peter De Backer

Jack Wijnen-Berry Dallinga.

Tekst: Frits Bakker
Foto: Jean van Erp, koploper bij SIS Ton Smilde)

 

Driebanden Erp, Jean van Kozoom League
Volg ons online