WK Teams & 6 Reds 2018 in Marsa Alam (Egypte)

Aanmeldingen voor deze evenementen lopen via de nationale bonden van de bij de International Billiards & Snooker Federation (IBSF) aangesloten landen. Voor Nederland is dit de KNBB sectie snooker

24 oktober 2018

Van 12 t/m 22 december 2018 wordt in Marsa Alam in Egypte het WK Snooker gehouden in de categorieën 6 Reds en teams (heren, dames, senioren).

Aanmeldingen voor deze evenementen lopen via de nationale bonden van de bij de International Billiards & Snooker Federation (IBSF) aangesloten landen. Voor Nederland is dit de KNBB sectie snooker.
 

 

Van ieder land mogen de volgende deelnemers worden opgegeven.
• Teams Heren: 2 spelers per team, maximaal 2 teams
• Teams Dames: 2 spelers per team, maximaal 4 teams
• Teams Senioren: 2 spelers per team, maximaal 2 teams
• 6 Reds Heren: 2 extra spelers*
• 6 Reds Dames: 2 extra spelers*
* De IBSF gaat ervan uit dat de deelnemers aan de teams categorieën ook meedoen met de 6 Reds.

De selectie methode voor het uitzendbeleid voor het seizoen 2018-2019 is beschreven in het Reglement internationale uitzending sectie snooker.

Deelname aan één van deze evenementen is op eigen kosten vanwege het ontbreken van subsidies. De peildatum voor de diverse rankings voor het bepalen van de uitzend volgorde is maandag 13 november.

De openingsceremonie en de spelers meeting zullen worden gehouden op 12 december in de avonduren. De team wedstrijden beginnen op 13 december en duren 5 dagen. Daarna begint het 6 Reds kampioenschap met de finales en sluitingsceremonie op 22 december.

Het inschrijfgeld bedraagt $ 70, - per speler per categorie.

Spelers die namens Nederland aan één van deze evenementen willen meedoen, kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 9 november aanmelden bij de Sportcommissie via: info@knbb.nl

Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website van de IBSF.

Egypte kent momenteel veiligheidsrisico’s (code geel). Het land heeft te maken met sociale onrust en politieke spanningen. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte. Mocht het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verslechteren naar code oranje of code rood dan zal de KNBB sectie Snooker eventuele uitzending van spelers heroverwegen.

Internationaal Snooker WK
Volg ons online