Wilco van Wijk door achterdeur naar volgende ronde

Nederlander eindigt eerste dag in World Cup van Hurghada als eerste runner-up en mag mee naar de volgende dag

02 december 2018

HURGHADA - Het avontuur van Peter De Backer kreeg een snel einde in de World Cup van Hurghada. Op Egyptische grond, waar de Belg in zijn beste dagen af en toe kon schitteren, werd hij zondag al in de eerste ronde uitgeschakeld. De jonge Duitser Tobias Bouerdick versloeg de kanshebber om ver te komen in het toernooi met een minimaal verschil. In de nabeurt bij een stand van 30-23 scoorde De Backer zes keer en miste hij zijn laatste: 30-29 in 21 beurten. De illusie van De Backer is verstoord, wat overblijft is een prettig verblijf aan de boorden van de Rode Zee.

De Turk Muhammed Cavusoglu voerde de ranglijst aan van de eerste dag met 4 punten en 1.276 voor Tobias Bouerdick met 4 punten en 1.000 en de Fransman Bernard Baudoin met vier punten en 0.952. De Egyptische spelers eindigden met acht bij de zestien poulewinnaars. Samer Kamal was de beste. De Amerikaan George Karam eindigde nog net in de top vijf. De Nederlander Wilco van Wijk ging met 3 matchpunten en 0.689 als eerste reserve mee naar de tweede dag van het toernooi. De Brabander won van Mohamed Abdel-Rahim met 30-25 in 50 en speelde gelijk tegen Mahmoud Ayman in 37 beurten. De andere Nederlander, Jacky Dekkers, werd uitgeschakeld met twee matchpunten en 0.341 gemiddeld. Hij versloeg de Duitser Gerhard Felhofer met 30-26 in 78, maar verloor van Ebrahim Awad met 30-13 in 48.

De eerste interessante poules dienen zich aan: Jacob Haack Sörensen speelt in de groep met Gülsen Degener, Bernard Baudoin met Antonio Montes en Herbert Szivacz en Tobias Bouerdick met Ronny Brants en Radek Novak.

Wilco van Wijk speelt morgen, maandag, in een poule met Fadi Abousaleh en Savas Gungor, Ronald van Geyt met Jan Hudak en Philip Coenen en Sylvia Eckel met een Italiaan en een Egyptenaar.

De Duitser Ludwig Setz (0 punten, 0.155) en de Pool Dawid Tonojan (0 punten, 0.163) sloten de dag af als nummers laatst van de 48 starters.

Tekst: Frits Bakker

Foto Wilco van Wijk (Kozoom Studio)

 

Driebanden World Cup
Volg ons online