Westend Zaandam dendert onstuitbaar door

Ongekende voorsprong na vijf van de achttien competitieronden

18 november 2018

Al na vijf van de achttien speelronden in de KNBB Eredivisie Snooker heeft Westend Zaandam zich opgeworpen als de absolute topfavoriet voor een eerste landstitel. Na weer een 9-0 zege, dit keer met Snookerij Leiden als slachtoffer, groeit de kloof op de achtervolgers Sportcentrum Utrecht en Amigio Maassluis tot respectievelijk 12 en 13 punten.

 

 

Westend reisde in ronde vijf op zaterdag 17 november af Snookerij Leiden en keerde met de volle buit terug naar Zaandam: 9-0 voor de koploper, waarbij Sebastiaan Kan, Ton Berkhout en Mark Stuten dus al hun partijen wonnen tegen Wim Monfils, Remco Bonnet en Martijn Verzaal. Zes keer werd het 3-0, drie keer 3-1, waarbij Verzaal een framepje pakte tegen Stuten en Berkhout en Monfils tegen Stuten. Westend heeft nu 41 punten.

Sportcentrum Utrecht volgt met 29 punten als tweede in de stand na een 4-5 zege op bezoek bij Final Touch Amsterdam. Nederlands kampioen Roy Stolk won namens de gasten van Frans Veling, Shahzeb Kamal en Vidit Aggarwal. Martin Brinks won ook van Kamal, Jerom Meeus versloeg Aggarwal. Veling pakte twee punten voor de Amsterdammers met winst op Meeus en Brinks.

Titelverdediger Amigio Maassluis won ook uit met 4-5, in het hoge noorden bij Mediacaster Cue Action Groningen. De Bredase Amigio-kopman Rene van Rijsbergen won zijn drie duels tegen Dennis van der Zee, Johan Koops en Rik van Winsum, al moest hij tegen de twee eerstgenoemden knokken om er een 3-2 zege uit te slepen. Amara Chedoe klopte ook Koops en Van Winsum, Tonnie Kok bleef met lege handen. De Fries Van der Zee was met twee zeges weer de meest waardevolle speler bij de Groningse formatie.

HOB Nijmegen won thuis met 6-3 de Gelderse derby tegen Snooker Society Doetinchem. Freek Bettonviel en de Zeeuw Frans Diepstraten won al hun partijen tegen Pascal Sars, Pieter Kodd en Martijn Woonings. Aan HOB-zijde moest alleen Micha Beuriot drie keer buigen, al was het tegen Kodde slechts met 2-3.

Pompadour Breda, dat na vier speelronden nog maar twee punten had gesprokkeld, verzamelde er thuis drie bij in de Brabantse derby tegen Interconnect De Dieze uit Den Bosch. Dominique Hovens won namens Pompadour van Mario Veltman, Brian Wetzel vloerde zowel Veltman als Remko Boselie. Martijn Adam kwam niet tot winst tegen Veltman, Boselie en Nick Tielemans, die aan Dieze-zijde drie op drie scoorde.

Na koploper Westend valt er een kloof naar de podiumklanten SC Utrecht en Amigio. Dan gaapt er een wat kleiner gaatje tot de megabrede middenmoot: het verschil tussen de nummer 4 (22 punten) en de nummer 9 (19 punten) bedraagt slechts drie punten. Hekkensluiter blijft Pompadour met 5 punten. De zesde speelronde is op zaterdag 1 december.

 

 

5e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019

Snookerij Leiden - Westend Zaandam 0-9

Final Touch Amsterdam - Sportcentrum Utrecht 4-5

Mediacaster Cue Action Groningen - Amigio Maassluis 4-5

HOB Nijmegen - Snooker Society Doetinchem 6-3

Pompadour Breda - InterConnect De Dieze Den Bosch 3-6

 

Stand

1. Westend Zaandam 5-42

2. Sportcentrum Utrecht 5-29

3. Amigio Maassluis 5-28

4. InterConnect De Dieze Den Bosch 5-22

5. Mediacaster Cue Action Groningen 5-21

6. Snooker Society Doetinchem 5-20

7. HOB Nijmegen 5-20

8. Final Touch Amsterdam 5-20

9. Snookerij Leiden 5-19

10. Pompadour Breda 5-5

 
Tekst: Peter de Brie
Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online