Westend koploper in eredivisie snooker na winst in topper

Drie wedstrijden uitgesteld vanwege code oranje

 

09 januari 2017

Westend Zaandam heeft zich zaterdag 7 januari dankzij een 5-4 overwinning in de topper bij Amigio/Inpower in Maassluis aan kop genesteld in de KNBB eredivisie snooker. Koploper InterConnect De Dieze uit Den Bosch kwam niet in actie in de tiende speelronde, waarin drie van de vijf wedstrijden werden uitgesteld vanwege de gevreesde gladheid op de Nederlandse wegen zaterdag.

Titelverdediger Amigio/Inpower trad thuis in Maassluis aan met Nederlands kampioen Rene van Rijsbergen, Ameer Baksh en Jean-Pierre Nelemans. “Maar het was niet onze dag”, concludeerde Van Rijsbergen na de 4-5-nederlaag. De Bredanaar won zelf van Jimmy Cai, maar verloor zowel van Sebastiaan Kan als van Ton Berkhout. Nelemans won wel Kan met 3-2, maar verloor met dezelfde cijfers van Berkhout en met 3-0 van Cai. Baksh pakte twee punten voor de thuisploeg door Cai en Kan te kloppen, maar legde het loodje tegen de ongeslagen Berkhout met 3-2.

Sportcentrum Utrecht, vierde in de stand, ontving thuis nummer vijf Snookerij Leiden. De thuisploeg speelde zonder kopman Roy Stolk, maar Martin Brinks scoorde wel drie op drie door Xander van Rossem, Martijn Verzaal en Wim Monfils te verslaan, al spartelde laatstgenoemde met 3-2 lang tegen. Rene Dikstra en Feylin Janssen wonnen beiden van Verzaal en Monfils, maar moesten ook allebei hun meerdere erkennen in Xander van Rossem, die de schade voor de Leidse ploeg zo beperkte tot 7-2.

Westend Zaandam leidt nu met 62 punten uit tien wedstrijden, op twee punten gevolgd door Amigio Inpower. InterConnect De Dieze staat derde met 58 punten, maar dan uit negen duels. De Bossche ploeg haalt zaterdag 14 januari het thuisduel tegen Snooker Society Doetinchem in. Dat is ook de streefdatum om de afgelaste confrontaties Vlaardingen-Pompadour Breda en HOB Nijmegen-Final Touch Amsterdam in te halen.

 

Tiende speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 7 januari 2017

Amigio/Inpower (Maassluis) – Westend (Zaandam) 4-5

Sportcentrum Utrecht (Utrecht) – Snookerij (Leiden) 7-2

InterConnect De Dieze (Den Bosch) – Snooker Society (Doetinchem) afgelast

HOB NIjmegen (Nijmegen) – Final Touch (Amsterdam) afgelast

Vlaardingen (Vlaardingen) – Pompadour (Breda) afgelast

 

Stand

1. Westend 10-62

2. Amigio/Inpower 10-60

3. InterConnect De Dieze 9-58

4. Sportcentrum Utrecht 10-53

5. Snookerij 10-42

6. Final Touch 9-37

7. Snooker Society 9-31

8. Vlaardingen 9-31

9. HOB Nijmegen 9-28

10. Pompadour 9-21

Competitie Snooker
Volg ons online