Westend en SC Hippo voeren JJBL Eredivisie Snooker aan

Roy Stolk maakt 134 total clearance namens SC Hippo; Westend, Hippo, Amigio en Final Touch scheiden zich licht af van het veld.

Een overzicht van de eerste drie speelronden, door Peter de Brie

05 april 2022

 

Westend Zaandam en SC Hippo voeren na drie speelronden de JJBL Eredivisie Snooker 2022/2023 van de KNBB aan, beide met 19 punten. Westend, dat het seizoen 2018/2019 als kampioen afsloot, is titelverdediger aangezien er vanwege corona daarna geen volledig seizoen meer is afgewerkt.

 

Westend won thuis in Zaandam in de derde speelronde op 2 april de topper tegen Amigio Maassluis met 5-4. Jack Bruins won namens de thuisploeg zijn drie partijen en heeft na drie wedstrijden nu al zijn negen duels gewonnen. Hij bracht ook Nederlands kampioen René van Rijsbergen, de Amigio-kopman, zijn eerste nederlaag van het seizoen toe en versloeg ook Ameer Baksh en Arya Sohrabi. Sebastiaan Kan pakte namens Westend een punt tegen Baksh, de Friese aanwinst Dennis van der Zee haalde het vijfde Westend-punt binnen tegen Sohrabi.

 

SC Hippo trakteerde in Hilversum de gasten van Vlaardingen op een 8-1 nederlaag. Veelvoudig NK-winnaar Roy Stolk toonde weer eens zijn breakbuilding-capaciteiten met een 134 total clearance tegen Marko Reijers en won tevens van René Tinge en Jerom Meeus. Ook Martin Brinks scoorde drie op drie. René Dikstra boekte twee zeges, maar moest wel buigen voor Meeus die zo de Vlaardingse eer redde.

 


Veelvoudig NK-winnaar Roy Stolk toont wederom zijn breakbuilding-capaciteiten

 

Final Touch Amsterdam liep na een sterke seizoenstart uit bij Snooker Utrecht in Vleuten tegen een eerste verlies op: het werd 6-3 voor de thuisploeg. Erik Kerkhoven, Hugo van Houten en Jasha Kiers wonnen elk twee partijen tegen de gasten. Frans Veling won wel van Kerkhoven, Joeri Reisig klopte zowel Van Houten als Kiers. Shahzeb Kamal bleef puntloos.

 


Hugo van Houten (15) op training in de Dutch Snooker Academy. Ondanks zijn jeugdige leeftijd boekt hij al overwinningen in de JJBL Eredivisie Snooker!

 

De Brabantse derby tussen InterConnect De Dieze Den Bosch en nieuwkomer DSA (Dutch Snooker Academy) uit Rijen werd met 4-5 gewonnen door de DSA-debutanten die via een play-off de tiende plaats in de eredivisie hadden afgedwongen. Dieze-boegbeeld Joris Maas won weliswaar drie keer met 3-0 van de Ier David O'Halloran, Jean-Pierre Nelemans en Mario Veltman, maar verder won namens de thuisploeg alleen Nick Tielemans nog van Veltman. O'Halloran en Nelemans pakten twee zeges, Veltman klopte Bjorn Kock.

 

Mediacaster CAG Groningen ging thuis met 3-6 onderuit tegen Hogewoerd Leiden. De noorderlingen voelen het gemis van Dennis van der Zee die de overstap naar Westend Zaandam heeft gemaakt. De thuisspelers Johan Koops, Ronald Rennen en Dennis Krottje wisten wel elk één winstpunt te noteren, maar verloren stuk voor stuk van Xander van Rossem. Remco Bonnet versloeg Krottje en Koops, Wim Monfils bleef Rennen de baas.

 

Final Touch scoort in tweede ronde

In speelronde twee op 26 maart had Final Touch Amsterdam stevig huisgehouden met een 7-2 zege op Mediacaster CAG Groningen. Frans Veling, Shahzeb Kamal en Joeri Reisig wonnen alle drie van Ronald Rennen en Jules Dijcks. Wel moesten Veling en Reisig met 2-3 het hoofd buigen voor de taaie Johan Koops.

 

Westend Zaandam ging met 6-3 winnen bij Vlaardingen, dankzij drie overwinningen van Jack Bruins, twee van Dennis van der Zee en eentje van Mike van Voorst. Namens de thuisploeg haalde René Tinge het van Van der Zee en van Voorst, Marco de Graaf klopte Van Voorst eveneens. Jerom Meeus bleef dit keer zonder zege.

 

Amigio hield thuis in Maassluis met 6-3 InterConnect De Dieze onder de duim. René van Rijsbergen bleef ongeslagen tegen Joris Maas, Remko Boselie en Chris Scheele. Amar Chedoe wist eveneens Maas en Boselie te vloeren, maar verloor van Scheele. Boselie en Maas straften wel beiden met 3-1 Ameer Baksh af, die alleen van Scheele won.

 

DSA Rijen won in eigen Academy met 5-4 van Snooker Utrecht dankzij een drieklapper van de Ierse troef David O'Halloran, die de felicitaties in ontvangst mocht nemen van Erik Kerkhoven, Eddie Bongers en Michel de Sain. Gijs van Westenbrugge pakt een punt voor DSA tegen De Sain, Geert van Dijck deed dat tegen Bongers.

 

Het Leidse Hogewoerd, de nieuwe thuislocatie van het opgeheven Snookerij Leiden, haalde het met 5-4 van SC Hippo uit Hilversum, sinds dit seizoen het onderdak voor het voormalige Sportcentrum Utrecht-team. Weliswaar won Roy Stolk namens Hippo zijn gebruikelijke drie duels van Xander van Rossem, Remco Bonnet en Martijn Verzaal (al verzette die zich tot 2-3), maar verder pakte alleen Martin Brinks nog een Hippo-punt, ook tegen Verzaal met 2-3. Naut Bruns kwam niet tot winst.

 

Bliksemstart Westend Zaandam op eerste speeldag

Met een afgetekende 8-1 zege schoot Westend Zaandam op 12 maart uit de startblokken. Jack Bruins en Michael Chung bleven op de openingsdag zonder puntverlies tegen Xander van Rossem, Remco Bonnet en Wim Monfils. Ook Westend-aanwinst Dennis van der Zee wist bij zijn debuut in Noord-Hollandse dienst te winnen van Bonnet en Monfils, maar moest wel met 0-3 zijn meerdere erkennen in Van Rossem.

 

Amigio Maassluis sleepte een 7-2 overwinning weg bij Snooker Utrecht in Vleuten, met de maximale score voor René van Rijsbergen en Ameer Baksh tegen Michel de Sain, Hugo van Houten en Jasha Kiers. Wel wisten Van Houten en Kiers met 3-2 te winnen van Amar Chedoe.

 

Final Touch Amsterdam boekte ook een 7-2 uitzege, bij DSA in Rijen. Bij de thuisploeg kwamen John van Gorp en Benot C niet tot winst tegen Frans Veling, Shahzeb Kamal en Joeri Reisig. De twee Brabantse punten kwamen voor rekening van de Ier David O'Halloran, die Veling en Reisig met 3-1 bedwong, maar met 2-3 verloor van Kamal.

 

Sc Hippo startte het seizoen thuis met 7-2 winst op Mediacaster CAG. Martin Brinks legde de basis met drievoudige winst op Johan Koops, Peter Rath en Ronald Rennen. Feylin Janssen en Joris van Amersfoort boekten ieder twee zeges voor Hippo. De Groningse oogst werd binnengehaald door Koops die Janssen versloeg en Rath die Van Amersfoort aftroefde.

 

InterConnect De Dieze ging thuis met 3-6 onderuit tegen Vlaardingen, dat met Jerom Meeus de speler van de dag in huis had. Meeus bleek drie keer de sterkste tegen Ivo Kraus, Nick Tielemans en Remko Boselie. De Bossche punten werden gelijk verdeeld, elke speler wist er eentje te veroveren: Kraus en Tielemans tegen Marko Reijers, Boselie tegen Bram Hofland.

 

De vierde speelronde vindt plaats op zaterdag 30 april.

 

 

3e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 2 april 2022

Snooker Utrecht (Vleuten) - Final Touch (Amsterdam) 6-3

InterConnect De Dieze (Den Bosch) - DSA (Rijen) 4-5

Westend (Zaandam) - Amigio (Maassluis) 5-4

SC Hippo (Hilversum) - Vlaardingen (Vlaardingen) 8-1

Mediacaster CAG (Groningen) - Hogewoerd (Leiden) 3-6

 

2e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 26 maart 2022

Final Touch (Amsterdam) - Mediacaster CAG (Groningen) 7-2

Hogewoerd (Leiden) - SC Hippo (Hilversum) 5-4

Vlaardingen (Vlaardingen) - Westend (Zaandam)3-6

Amigio (Maassluis) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 6-3

DSA (Rijen) - Snooker Utrecht (Vleuten) 5-4

 

1e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 12 maart 2022

Westend (Zaandam) - Hogewoerd (Leiden) 8-1

Snooker Utrecht (Vleuten) - Amigio (Maassluis) 2-7

DSA (Rijen) - Final Touch (Amsterdam) 2-7

SC Hippo (Hilversum) - Mediacaster CAG (Groningen) 7-2

InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Vlaardingen (Vlaardingen) 3-6

 

Stand JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23 na 3 van de 18 speelronden

1. Westend (Zaandam) 3-19

2. SC Hippo (Hilversum) 3-19

3. Amigio (Maassluis) 3-17

4. Final Touch (Amsterdam) 3-17

5. Hogewoerd (Leiden) 3-12

6. DSA (Rijen) 3-12

7. Snooker Utrecht (Vleuten) 3-12

8. Vlaardingen (Vlaardingen) 3-10

9. InterConnect De Dieze (Den Bosch) 3-10

10.  Mediacaster CAG (Groningen) 3-7

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto's: Corné Kuijpers
Archieffoto Hugo van Houten: KNBB

 

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online