Westend en Final Touch 2 nog ongeslagen in KNBB Eredivisie Snooker '23/'24

Newdoor DD Veghel bezorgt Amigio Maassluis 5-4 verlies

29 november 2023

Dankzij een 6-3 zege in een directe confrontatie met concurrent Final Touch Amsterdam gaat Westend Zaandam aan de leiding in de KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na de derde speeldag op zaterdag 25 november. Touch 2 won thuis met 6-3 van Snooker Utrecht en deelt ongeslagen de koppositie.

 

 
De meeste stabiele factor bij Westend Zaandam bleek dit keer Ed Geels, die thuis het drietal van Final Touch - Frans Veling, Jur Kous en Vidit Aggarwal - stuk voor stuk het nakijken gaf. Shahzeb Kamal pakte twee zeges, maar verloor met 3-1 van Veling. Kous en Aggarwal wisten beiden te winnen van Sebas Kan, die dan weer wel Veling vloerde. Door de 6-3 winst blijft Westend ongeslagen en voert na drie ronden dus de eredivisie aan.

Final Touch 2 kwam thuis in Amsterdam ook voor de derde keer op rij ongeschonden uit de strijd, met een 6-3 overwinning op Snooker Utrecht uit Vleuten. Dean Mitchell, Kevin Oei en Kendrew Oei moesten wel alle drie hun meerdere erkennen in de jonge rijzende ster Hugo van Houten, maar het Touch 2-trio liet geen enkele partij schieten tegen Mark Koppert en Jasha Kiers. Kevin Oei zorgde met een 68-break voor de hoogste break. Kiers, onlangs in Westend tweede geworden op het NK, maakte het Oei lastig, maar verloor toch met 3-2.

 

 

In Veghel, waar bij snookerclub Good Times de tafels een fraaie opknapbeurt hebben gekregen, won thuisclub Newdoor DD Veghel met 5-4 van regerend landskampioen Amigio Maassluis. Bij de voorheen in Den Bosch spelende gastheren bleek voormalig NK-winnaar Joris Maas weer van grote waarde met drie keer een 3-2 zege, op Amar Chedoe, Ameer Baksh en René van Rijsbergen van Amigio. Baksh en veelvoudig landskampioen Van Rijsbergen uit Breda versloegen wel Ivo Kraus en Remko Boselie. Die twee wisten op hun beurt beiden van Chedoe te winnen, zodat de 5-4 eindstand op het bord kwam. Met nog maar één winstpartij staat Amigio nu vijfde, Newdoor DD wordt zesde.

 

 

Thuis in Rijen won PlusConsultants DSA met 5-4 van Vlaardingen, dat nog zonder zege is. Bij DSA haalde de Belgische topper Sybren Sokolowski weer ongenadig uit met winst op kersvers NK-winnaar Leon Alewijnse, Maurice le Duc en Jerom Meeus. Zijn landgenoot Nick Jansen klopte Alewijnse en Meeus, maar verloor van Hagenaar Le Duc. De drie Vlaardingse troeven wonnen nog wel allemaal van Mario Veltman, waarbij Meeus een 78-break scoorde, maar dat kon de totaalnederlaag niet afwenden. Nederlands kampioen Alewijnse haalde het met 3-0 van Veltman, kreeg zelf met 0-3 op de broek van Sokolowski en verloor nipt met 2-3 van Jansen.

De vierde speelronde van de KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 volgt op zaterdag 2 december.
 

3e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '23/'24, zaterdag 25 november 2023
Westend (Zaandam) - Final Touch (Amsterdam) 6-3
Newdoor DD (Veghel) - Amigio (Maassluis) 5-4
Final Touch 2 (Amsterdam) - Snooker Utrecht (Vleuten) 6-3
PlusConsultants DSA (Rijen) - Vlaardingen (Vlaardingen) 5-4

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na 3 van de 14 speelronden
1. Westend (Zaandam) 3-3 (19-8)
2. Final Touch 2 (Amsterdam) 3-3 (16-11)
3. Final Touch (Amsterdam) 3-2 (15-12)
4. PlusConsultants DSA (Rijen) 3-2 (14-13)
5. Amigio (Maassluis) 3-1 (15-12)
6. Newdoor DD (Veghel) 3-1 (11-16)
7. Vlaardingen (Vlaardingen) 3-0 (9-18)
8. Snooker Utrecht (Vleuten) 3-0 (9-18)

De stand in de KNBB Eredivisie Snooker wordt dit seizoen niet langer bepaald door het aantal gewonnen individuele partijen, maar door het aantal winstpartijen per team. Je kunt dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar ook een match met 4-5 verliezen.

 

Tekst: Peter de Brie
Sfeerfoto's: Corné Kuijpers

 

Competitie Eredivisie/Topklasse Houten, Hugo van
Volg ons online