Westend en Amigio vlammen allebei met 9-0

Er worden geen punten meer gemorst in nek-aan-nek titelrace Eredivisie Snooker

11 februari 2018

Westend Zaandam en Amigio Maassluis blijven zij aan zij de KNBB eredivisie snooker aanvoeren. Westend won zaterdag 9 februari thuis de Noord-Hollandse derby met 9-0 van Final Touch Amsterdam, terwijl Amigio in eigen huis met exact dezelfde cijfers de Zuid-Hollandse broederstrijd tegen Vlaardingen won. Snookerij Leiden haalde hard uit bij InterConnect De Dieze Den Bosch: 8-1 voor de Leidse gasten. Enshore CA Groningen verloor thuis met 4-5 van Sportcentrum Utrecht. HOB Nijmegen ging met 6-3 winnen op bezoek bij Snooker Utrecht.

Westend boekte de maximale score dankzij Sebastiaan Kan, Jimmy Cai en Ton Berkhout, die Arnoud de la Mar, Frans Veling en Patrick Matthiessen volledig puntloos weer aan de deur zetten. De partij tussen Kan en Veling was nog het spannendst, maar ook die ging uiteindelijk met 3-2 naar de Westend-speler.

Amigio blijft precies op gelijke hoogte met Westend na de 9-0 thuiszege op Vlaardingen. Rene van Rijsbergen, Arya Sohrabi en Ameer Baksh legden een foutloos parcours af tegen Bram Hofland, Rene Tinge en Bo Speyer, al had Baksh tegen zowel Hofland als Tinge een vijfde frame nodig om de winst te pakken.

 

 

InterConnect De Dieze was thuis in Den Bosch, oftewel Oeteldonk in deze carnavalsdagen, niet bij de les toen Snookerij Leiden langskwam. Zonder kopman Joris Maas leverden Remko Boselie, Nick Tielemans en Ivo Kraus bijna alle partijen in bij Xander van Rossem, Wim Monfils en Remco Bonnet. Al had Van Rossem vijf frames nodig tegen Boselie en Monfils tegen Kraus. Diezelfde Kraus redde de Brabantse eer met een 3-2 zege op Bonnet, maar door de 8-1 zege klimt Snookerij Leiden over De Dieze naar de derde plaats.

Sportcentrum Utrecht trok dit keer zonder breakbuilder Roy Stolk naar Enshore CA Groningen, maar ging er toch met de 5-4 winst vandoor. Voor de thuisploeg was het weer Dennis van der Zee die uitblonk met drie zege op Rene Dikstra, Jerom Meeus en Martin Brinks. Rik van Winsum won ook van Dikstra, maar daar hielde de Groningse oogst op. Rob Zwerver werd drie keer gevloerd door de bezoekers, en Meeus van Brinks wonnen beiden ook van Van Winsum.

HOB Nijmegen won met 6-3 op bezoek bij Snooker Utrecht, mede door drie winstpartijen en HOB-speler David O'Halloran tegen Django den Hartog, Michel de Sain en Mark Koppert. Freek Bettonviel haalde het van De Sain en Den Hartog, Peter Phoelich versloeg De Sain. De Utrechtse zeges kwamen dus van Den Hartog tegen Phoelich, en van Koppert, die zowel Bettonviel als Phoelich met 3-2 verschalkte.

 

 

11e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 10 februari 2018

Westend Zaandam - Final Touch Amsterdam 9-0

Amigio Maassluis - Vlaardingen 9-0

InterConnect De Dieze Den Bosch - Snookerij Leiden 1-8

Enshore CA Groningen - Sportcentrum Utrecht 4-5

Snooker Utrecht - HOB Nijmegen 3-6

 

Stand

1. Westend Zaandam 11-73

2. Amigio Maassluis 11-73

3. Snookerij Leiden 11-53

4. InterConnect De Dieze 11-50

5. Sportcentrum Utrecht 11-47

6. Enshore CA Groningen 11-45

7. HOB Nijmegen 11-42

8. Snooker Utrecht 11-38

9. Final Touch 11-36

10. Vlaardingen 11-36

 

Tekst: Peter de Brie

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online