Westend diept kloof verder uit in KNBB eredivisie snooker

Snooker Society Doetinchem stijgt met stip na 8-1 zege op Final Touch

 

04 november 2018

Koploper Westend Zaandam heeft met een maximale 9-0 zege op hekkensluiter Pompadour Breda zijn leiderspositie in de KNBB eredivisie snooker 2018/2019 verder verstevigd. In de vierde speelronde op zaterdag 3 november won de concurrenten ook, maar minder ruim. Sportcentrum Utrecht versloeg Mediacaster CA Groningen met 7-2 en Amigio Maassluis van Snookerij Leiden met 6-3. Snooker Society Doetinchem won opmerkelijk ruim van Final Touch Amsterdam met 8-1. InterConnect De Dieze haalde het nipt van HOB Nijmegen met 5-4.

Westend Zaandam deed vorig jaar tot op de slotdag mee om de eredivisietitel, maar moest die eer uiteindelijk toch aan Amigio Maassluis laten. Nu lijken de Noord-Hollanders echter op weg om een veel diepere kloof te slaan en het niet meer op een spannende eindsprint te laten aankomen. Jimmy Cai, Sebastiaan Kan en Ton Berkhout wonnen thuis ieder hun drie partijen tegen het Pompadour-trio Martijn Adam, Jurgen Gruson en Dominique Hovens. Zeven van de negen partijen eindigden ook nog eens in 3-0, alleen Adam wist tegen Kai en Can de schade te beperken tot een 3-1 nederlaag. Pompadour blijft moederziel alleen op de laatste plaats, Westend slaat een gat naar de titelconcurrenten en totaliseert al 32 punten.

 

 

Sportcentrum Utrecht won in eigen huis wel overtuigend met 7-2 van Mediacaster Cue Action Groningen, dat vorig jaar goed debuteerde en zich nu weer in de middenmoot handhaaft. Nederlands kampioen Roy Stolk maakte zijn kopmanschap bij SC Utrecht weer volledig waar door drie keer met 3-0 te winnen van Dennis van der Zee, Ivo Huisjes en Ronald Rennen. Ook Jerom Meeus en Feylin Janssen wonnen van Huisjes en Rennen, maar Van der Zee, die ook een sterk NK 2018 speelde, pakte twee Groningse punten via winst op Meeus (3-0) en Janssen (3-1). SC Utrecht volgt nu op 8 punten van Westend.

Bij titelverdediger Amigio Maassluis knoopte Rene van Rijsbergen weer aan met zijn aloude gewoonte: gewoon drie keer winnen. Werd de Bredanaar eerder dit seizoen al eens verrast door Atong Wu (HOB Nijmegen) en Richard Vernimmen (Pompadour), nu was weer ouderwets het drie keer raak tegen Martijn Verzaal, Xander van Rossem en Wim Monfils van het bezoekende Snookerij Leiden. Ook Amar Chedoe won twee keer namens de thuisploeg, met legde met 1-3 het loodje tegen Van Rossem. Tonnie Kok klopte wel Van Rossem, maar verloor van Verzaal en Monfils. Amigio staat nu derde op 9 punten van Westend, Snookerij voert met de brede middenmoot aan met 19 punten.

Snooker Society Doetinchem won onverwacht afgetekend met 8-1 van Final Touch Amsterdam in een marathonpartij waarbij liefst zeven van de negen wedstrijden de volle lengte van vijf frames duurden voordat er een beslissing viel. Bij die zeven 3-2-tjes, kantelde het kwartje zes keer naar de kant van de Gelderse thuisformatie, die zich met deze dus wat geflatteerde megazege naar de vijfde plaats katapulteert. Martijn Woonings en Pieter Kodde wonnen beiden drie keer, elk twee keer met 3-2. Tegen Karma Dabla won Woonings met 3-1, tegen Vidit Aggarwal haalde Kodde het met 3-0. Pascal Sars versloeg Dabla en ook Shahzeb Kamal met 3-2, maar verloor met dezelfde cijfers van Aggarwal, die zo nog één puntje redde voor de Amsterdammers.

InterConnect De Dieze boekte een 5-4 thuisoverwinning op HOB Nijmegen. Joris Maas, Berry Franssen en Nick Tielemans wonnen alle drie van Micha Beuriot. Maas legde ook Freek Bettonviel en Frans Diepstraten het zwijgen op, maar dit HOB-duo bleef wel aan de winnende kant tegen Franssen en Tielemans. Beide ploegen hangen ook in de zes plaatsen tellende middenmoot. De Nijmegenaren staan nu negende met 14 punten, maar dat zijn er nog altijd 12 meer dan Pompadour Breda.

 

De vijfde speelronde volgt op 17 november.

 

4e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019

Westend Zaandam - Pompadour Breda 9-0

Sportcentrum Utrecht - Mediacaster CA Groningen 7-2

Amigio Maassluis - Snookerij Leiden 6-3

Snooker Society Doetinchem - Final Touch Amsterdam 8-1

InterConnect De Dieze Den Bosch - HOB Nijmegen 5-4

 

Stand KNBB Eredivisie snooker na 4 van de 18 speelronden

1. Westend Zaandam 4-32

2. Sportcentrum Utrecht 4-24

3. Amigio Maassluis 4-23

4. Snookerij Leiden 4-19

5. Snooker Society Doetinchem 4-17  

6. Mediacaster CA Groningen 4-17

7. InterConnect De Dieze Den Bosch 4-16

8. Final Touch Amsterdam 4-16

9. HOB Nijmegen 4-14

10. Pompadour Breda 4-2

 

Tekst: Peter de Brie

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online