Westend achterhaalt Amigio na winst in onderlinge topper

Stolk loodst SC Utrecht langs Dieze met breaks van 89, 96, 97 en 101

29 januari 2018

Westend Zaandam is de nieuwe koploper in de KNBB eredivisie snooker. De Noord-Hollandse formatie won zaterdag 27 januari in de negende speelronde thuis met 6-3 van klassementsleider Amigio uit Maassluis. Beide teams hebben exact halverwege de competitie nu 58 punten, maar Westend heeft twee winstpartijen meer.

De drie thuisspelers Mark van Leeuwen, Ton Berkhout en Mark Stuten wonnen elk twee van hun drie partijen. Voormalig Nederlands kampioen Van Leeuwen versloeg de sterke Belg Kevin van Hove (3-2), klopte ook Arya Sohrabi, met verloor in vijf frames van veelvoudig NK-winnaar Rene van Rijsbergen (2-3).

Mark Stuten had vijf frames nodig tegen Sohrabi, maar haalde het met 3-1 van Van Rijsbergen. Hij verloor alleen van Van Hove (0-3). Ton Berkhout moest met dezelfde cijfers buigen voor de oud-Europees kampioen, maar won wel van Van Rijsbergen met 3-0 en zette ook Sohrabi opzij. Met beide topteams nu op 58 punten belooft de titelstrijd spannend te blijven.

 

 

De nummers drie en vier, InterConnect De Dieze uit Den Bosch en Sportcentrum Utrecht, volgen inmiddels op behoorlijke achterstand. Beide achtervolgers troffen elkaar in Utrecht, waar Roy Stolk de hoofdrol weer eens opeiste. Hij won zijn drie partijen tegen Joris Maas, Nick Tielemans en Ivo Kraus stuk voor stuk met 3-0 en liet daarbij breaks van 89, 96 (een 147-poging), 97 en 101 optekenen. Maas pakte twee Bossche punten door met 3-2 te winnen van Feylin Janssen en Rene Dikstra. Tielemans won, ook met 3-2 van Janssen.

Debutant Enshore CA Groningen blijft het goed doen. Het staat vijfde na een 7-2 thuiszege tegen Final Touch Amsterdamn. Dennis van der Zee en Rik van Winsum bleven ongeslagen tegen Micha Marchi, Kevin Oei en Frans Veling. Wel wonnen Oei en Veling beiden van Ronald Rennen, die wel het zevende Groningse punt pakte tegen Marchi.

Snookerij Leiden boekte een stevige 7-2 thuiszege tegen HOB Nijmegen en neemt zo enige afstand van de gevarenzone in het rechter rijtje. Remco Bonnet bleef aan Leidse zijde zonder puntverlies tegen Freek Bettonviel, David O'Halloran en Peter Phoelich. Wim Monfils en Xander van Rossem wonnen allebei twee keer, van Van Rossem werd gevloerd door Bettonviel en Monfils moest buigen voor O'Halloran.

Vlaardingen wist thuis een nuttige 6-3 overwinning uit het vuur te slepen tegen Snooker Utrecht. Bo Speyer scoorde drie op drie tegen Jasha Kiers, Django den Hartog en Mark Koppert. De bezoekers pakt elk een wedstrijdpunt mee. Kiers en Den Hartog wonnen elk van Marinus Teerling, terwijl Koppert het redde tegen Rene Tinge.

Met Snooker Utrecht en Vlaardingen nu op 33 punten, Final Touch op 32 en HOB Nijmegen op 31 kan ook de strijd om de twee degradatieplaatsen te ontlopen zich tot een ware thriller ontwikkelen in de tweede seizoenshelft.

 

9e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 27 januari 2018

Westend Zaandam - Amigio Maassluis 6-3

Sportcentrum Utrecht - InterConnect De Dieze Den Bosch 6-3

Enshore CA Groningen - Final Touch Amsterdam 7-2

Snookerij Leiden - HOB Nijmegen 7-2

Vlaardingen - Snooker Utrecht 6-3

 

Stand na 9 van de 18 speelronden

1. Westend Zaandam 9-58

2. Amigio Maassluis 9-58

3. InterConnect De Dieze Den Bosch 9-43

4. Sportcentrum Utrecht 9-40

5. Enshore CA Groningen 9-39

6. Snookerij Leiden 9-38

7. Snooker Utrecht 9-33

8. Vlaardingen 9-33

9. Final Touch Amsterdam 9-32

10. HOB Nijmegen 9-31

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Roy Stolk ©Corné Kuijpers

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online