VPRO-Gids pakt uit met groot biljartartikel

Kernvraag: hoe zit het met biljarten op tv?

Een blik op heden en verleden met 'biljartfluisteraar' Ben de Graaf

26 april 2019

De cover van de VPRO-Gids van komende week wordt gesierd door een prachtige biljartillustratie van Typex, met als onderschrift 'Vergeten televisiesport'.

 

 

Nu klinkt dit wat gek op een moment dat we net aan het genieten zijn van de hele avond en nacht live US Open 9-ball pool op Ziggo Sport, en live iedere dag het WK Snooker op Eurosport. En, terwijl we op Kozoom live kunnen genieten van het EK in Brandenburg, of van alle grote internationale driebanden toernooien. Biljarten is letterlijk overal!

Maar de vraag is niettemin een gerechtvaardigde: hoe zit het met het traditionele biljart via de traditionele methode van uitzenden: de publieke omroep. Het is mooi dat de VPRO-Gids het onderwerp zodanig belangrijk vindt dat het niet alleen coverwaardig wordt geacht, maar ook nog eens vergezeld van een prachtig, vier-pagina artikel waarin 'Biljartfluisteraar' Ben de Graaf uitgebreid kijkt naar het huidige en vroegere biljartlandschap.

Met dank aan Arne Leffring van de VPRO-Gids dat wij dit mogen delen, en natuurlijk ook met dank aan Hans van Wetering die verantwoordelijk is voor tekst en foto's.

 

 

Tekst: KNBB
PDF's artikel tekst & foto's Hans van Wetering, met dank aan VPRO/Arne Leffring
Illustratie: Typex

 

Biljart algemeen Media Televisie
Volg ons online