Voorrondes Driebandenteams Matchtafel!

Alles over het Oosterhouts Kampioenschap Driebanden, voorafgegaan door clinics voor de jeugd

17 mei 2018

Nu de inschrijftermijn voor deelname aan het Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchtafel 2018 is gesloten, zullen de voorrondes bepalen wie er op zondag 3 juni 2018 de finalepartijen in De Bussel gaan spelen.

Peter de Laat, voorzitter van het organisatiecomité, stelt desgevraagd, dat hij zal gaan genieten van de voorrondes en de finalewedstrijden. “De ingeschreven biljarters zijn allen topliefhebbers van het driebanden en iedereen draagt het biljarten in Oosterhout en omgeving een warm hart toe”, aldus Peter.

 

 

Op donderdag 17 mei worden vanaf 19.00 uur in zowel De Eekhoorn als in Biljartcentrum ’t Hartje van Oosterhout de voorrondes gespeeld door vier teams, gelijktijdig op twee matchtafels op elke locatie. In De Eekhoorn spelen op twee matchtafels het Team CORTINI Automotive (met Frans Bambacht, Fabian van Hees, leider Peter Cortini en Peter Damen) tegen het Team BV PLAYERS 1 (bestaande uit: Anjo Krijnen, Wally van Wilgenburg, Edwin Couweleers en leider Ben Bik).

In ’t Hartje spelen gelijktijdig het Team De Eekhoorn/BiljartPoint (met leider Peter Rijckaert, Jan Rijckaert, Nol Nooten en Jan Hendriks) tegen het Team van DKM Tools (met Harry Cas, leider Willie Damen, Piet de Ridder en John Verkooijen).

 

Een voorronde wedstrijd bestaat uit max. 3 sets (best of three) van 9 caramboles met een maximum van 25 beurten per set. De winnende teams van elke locatie spelen de halve finalewedstrijden op zondag 3 juni 2018 vanaf 12.00 uur in De Bussel!

Elk van deze 2 winnende teams loten 1 van de 2 Eredivisieteams uit Oosterhout, t.w. Team ’t Hartje/Van Wanrooy, dan wel het Team van De Eekhoorn. De winnaars van deze halve finales komen aansluitend tegen elkander uit in de Finale en spelen om het Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchtafel 2018.

De finalewedstrijden bestaan uit max. 3 sets (best of three) van 15 caramboles met een maximum van 25 beurten per set.

 

 

Peter de Laat memoreert nog eens, dat voorafgaand aan dit Kampioenschap in de Bussel op donderdag en vrijdag van 10-11 en van 11-12 uur clinics worden gegeven, waarvoor al ruim 120 basisschoolleerlingen zijn aangemeld. “Juist nu de jeugd interesseren in de biljartsport, is een prima investering voor de nabije toekomst. Ook in deze tak van sport, is jeugdige aanwas essentieel voor het voortbestaan. Als alle familieleden van deze jeugd komen kijken, is de zaal van De Bussel die dagen aardig gevuld…”, aldus De Laat.

Zowel de deelname van de teams en scholieren aan de clinics, toegang voor de bezoekers aan De Eekhoorn en “t Hartje, als toegang vanaf woensdag 30 mei t/m zondag 3 juni aan De Bussel is gratis!
 

Tekst:Bram Speijer
Foto: De Bussel 2017 ©Peter de Laat

Driebanden Initiatieven Jeugd/Junioren
Volg ons online